Συναντήσεις Τατούλη στη Μεσσηνία με τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου του Νομού για τα ζητήματα υγείας

/

Με την πρόεδρο και εκπροσώπους του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και με τον πρόεδρο και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας συναντήθηκε ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης.

Σε σχετική ανακοίνωση της «Νέας Πελοποννήσου» σημειώνεται:

«Η Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας κα Χρυσάνθη Μάλλιου, ο γραμματέας κ. Μανώλης Μάκαρης, καθώς και μέλη του Σωματείου συζήτησαν εκτενώς με τον κ. Τατούλη τα σοβαρά ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο Νοσοκομείο, με κυριότερο απ’όλα την υποστελέχωση και την άμεση ανάγκη πρόσληψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Επίσης έγινε αναφορά για την ανάγκη προσλήψεων για την εύρυθμη λειτουργία του Αιμοδυναμικού τμήματος και άλλων τμημάτων, τις ελλείψεις ασθενοφόρων, ιατρών νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού, τη λειτουργία και τον προγραμματισμό των χειρουργείων, καθώς και την ανάγκη κάλυψης των εφημεριών».

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Τατούλη με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας στα γραφεία του Συλλόγου (κεντρική φωτογραφία).

«Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Τζωρτζίνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ  αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γιατροί είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα για τα οποία απαιτείται προσωπικό με εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση για τη συνάντηση με μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.   

Μετά τις συναντήσεις ο κ. Τατούλης δήλωσε:

«Είναι ξεκάθαρη η πολιτική μου άποψη ότι απαιτείται ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας  και γι’αυτό είναι αναγκαία η μεταφορά αρμοδιοτήτων εποπτείας στις Αιρετές Περιφέρειες, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα άμεσα και βάσει των πραγματικών αναγκών και όχι με οριζόντιες πολιτικές αποφάσεις».

«Με τη θεσμική αυτή πρόταση του κ. Τατούλη συμφώνησαν απόλυτα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, ζητώντας μάλιστα συνεργασία για τη διεκδίκηση αλλαγής του Νομικού πλαισίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης Τατούλη.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα, Απόστολος Γκούνης, καθώς και τα στελέχη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Λυκούργος Καρολεμέας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο καιρός στην Καλαμά την Κυριακή: Σποραδικές νεφώσεις και θερμοκρασία έως τους 30 βαθμούς Κελσίου [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη Ρωσία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ