Γερονικολός: «Προ των ευθυνών τους οι βουλευτές της ΝΔ για τα προβλήματα του ΕΣΥ στη Μεσσηνία – Εγκληματική αδιαφορία για τη νοτιοανατολική Πυλία και την Κορώνη»

30 Ιουνίου 2023

Δήλωση, σχετικά με τις ελλείψεις και τα προβλήματα που καταγράφονται στις δομές υγείας της Μεσσηνίας, έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μενέλαος Γερονικολός. 

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο κ. Γερονικολός επισημαίνει: 

«Λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου, συνεχίζοντας τον αγώνα για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των απλών πολιτών, όπως σταθερά πράξαμε και τα προηγούμενα χρόνια, οφείλουμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το ζήτημα των ελλείψεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον Νομό. 

Πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, το οποίο, παρότι τέθηκε στον δημόσιο διάλογο κατά την προεκλογική περίοδο, οφείλουμε να το επαναφέρουμε και τώρα, καθώς τα προβλήματα στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ αφορούν την υγεία όλων μας. 

Κυρίως, όμως, αφορούν εκείνους που έχουν την ατυχία να ζουν εκτός των πόλεων, εκείνους που ζουν στην περιφέρεια του Νομού. 

Τρανταχτό παράδειγμα της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η περιοχή της νοτιοανατολικής Πυλίας, ιδίως η Κορώνη. 

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μιας ολόκληρης περιοχής, η οποία υποτίθεται ότι αποτελεί την «ατμομηχανή» της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού, είναι αποκλεισμένοι από μια σειρά αυτονόητων υπηρεσιών υγείας, που είναι υποχρεωμένη η Πολιτεία να εξασφαλίζει σε κάθε πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κορώνης δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε δημόσιο ιατρείο, ενώ αν χρειαστεί να γίνει διακομιδή σε νοσοκομείο θα πρέπει να υποστούν την αναμονή και την καθυστέρηση της έλευσης του ασθενοφόρου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καν σταθμός του ΕΚΑΒ. 

Με την ευκαιρια της εκλογής τους, ζητάμε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στη Μεσσηνία να θέσουν άμεσα το ζήτημα στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να βρεθούν και να υλοποιηθούν λύσεις, οι οποίες θα καλύψουν στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις της Πολιτείας έναντι των κατοίκων της περιοχής. 

Είναι αδιανόητο το 2023 οι κάτοικοι μιας ολόκληρης περιοχής, όπως είναι η νοτιοανατολική Πυλία, να αντιμετωπίζονται από το κράτος ως πολίτες δεύτερης διαλογής. 

Είναι ανήκουστο, σε μια περιοχή όπως η Κορώνη, αντί να προσθέτουμε αναπτυξιακές δυνατότητες, αντί η Πολιτεία να δίνει λύσεις, να προσφέρει ανασφάλεια και φόβο. 

Ζητάμε εγκαίρως, για να αποφευχθούν τραγωδίες, όπως αυτές που είδαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην Κω και στη Νέα Μάκρη, η νέα κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι των κατοίκων της Μεσσηνίας. 

Προειδοποιούμε, όσους απεργάζονται σχέδια ιδιωτικοποίησης των δομών υγείας, ιδίως σε εκείνες τις περιοχές που θεωρούνται τουριστικά «φιλέτα», ότι κάθε απόπειρα να παραδοθούν οι δομές υγείας ως λάφυρο στους ιδιώτες, θα μας βρει δυναμικά απέναντί, στο πλευρό κάθε μη προνομιούχου, κάθε αδύναμου.  

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα_Μετά: 20 νέες υποψηφιότητες με τον συνδυασμό του παρουσίασε ο Βασίλης Τζαμουράνης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια ταραχών μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Τα βλέμματα στραμμένα στον Αντώνη Σαμαρά: Σήμερα η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού επί του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

Στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον. Η ομιλία

Δήλωση Ανδρουλάκη για τον θάνατο του Γ. Χριστόπουλου: «Υπηρέτησε με ακεραιότητα και ήθος τους συμπολίτες του από θέσεις ευθύνης»

Δήλωση, με αφορμή τον θάνατο του Γιάννη Χριστόπουλου, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει: «Σήμερα έχασα έναν

«Χαριεντίζονται» ανοιχτά με τη Νέα Δημοκρατία: Μισόλογα Κουτσούλη για τον δεύτερο γύρο στην περιφέρεια – Μεταμεσονύκτιο ραντεβού Πάζιου με «γαλάζιο» βουλευτή της Μεσσηνίας

Να σύρουν το ΠΑΣΟΚ πίσω από τη Νέα Δημοκρατία επιχειρούν ο «πράσινος» υποψήφιος περιφερειάρχης και το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του

Δείτε επίσης