Δέσμευση Μενδώνη σε Βασιλόπουλο: Το υπουργείο Πολιτισμού θα συνεχίσει να στηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

/

Με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στήριξη του Υπουργείου προς το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με σταθερή χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια. Υπήρξε ενημέρωση για τα εν εξελίξει έργα στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ παραδόθηκε από τον Δήμαρχο στην Υπουργό η προμελέτη για το έργο «Διαμόρφωση χώρων υπογείου Μεγάρου Χορού σε Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – συνεδριάσεων και σε Σχολή Χορού του Δήμου», στο πλαίσιο της ολιστικής αξιοποίησης του Μεγάρου Χορού.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ο κ. Βασιλόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Να καλωσορίσω την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη στην πόλη μας.  Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είναι εδώ γιατί στο πρόσωπό της βλέπουμε έναν πραγματικό φίλο της πόλης μας, του Δήμου μας, της Μεσσηνίας μας γενικότερα. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική για αυτό και η χαρά μας είναι διπλή που παρέμεινε στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού διότι ξέρει πάρα πολύ καλά τα θέματα του Δήμου και η ίδια με τις πρωτοβουλίες της μας βοηθά να αναδείξουμε τα αρχαία αλλά και να στηρίξουμε τις πολιτιστικές μας δράσεις.  Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία και θα συνεχίσουμε προς αυτό το δρόμο συνεργαζόμενοι για το καλό του τόπου μας».

Ακολούθως η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε:  

«Ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση που είχαμε. Νομίζω ότι γίνονται πράγματα στην Καλαμάτα. Ξέρετε πάρα πολύ καλά, το είπατε και εσείς, το Υπουργείο Πολιτισμού είναι κοντά σας. Σήμερα είναι ημέρα του Φεστιβάλ. Ένας θεσμός που ξεκίνησε 29 χρόνια πριν, του χρόνου θα είναι η επέτειος για τα 30 χρόνια και από μία δράση περιφερειακού βεληνεκούς σήμερα είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα σε διεθνές επίπεδο Φεστιβάλ Χορού. Είναι προφανές -όπως σας το είπα και την ημέρα που ήταν η συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα το Φεβρουάριο- ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα συνεχίσει να στηρίζει όσο περισσότερο μπορεί το Φεστιβάλ, αλλά νομίζω και όλα τα άλλα έργα τα οποία έχουμε μαζί συζητήσει προχωρούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Εγώ να χαρώ ιδιαίτερα για τη μελέτη την οποία σήμερα μου παραδώσατε, είναι η απόλυτα σωστή κατεύθυνση της πλήρους αξιοποίησης του Μεγάρου Χορού προς όφελος και του θεσμού και του Δήμου. Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία. Καλή επιτυχία σε όλους τους στόχους».

Διάβασε επίσης:

Στη Μεσσηνία η Λίνα Μενδώνη : Ικανοποίηση για την πρόοδο των εργασιών στο Μουσείο της Χώρας – Έργα 16.000.000 ευρώ στον Νομό – Ειδική μνεία της υπουργού Πολιτισμού στον Παναγιώτη Νίκα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρώτη δήλωση Πτωχού μετά το χρίσμα της ΝΔ για την Περιφέρεια: «Οι Μωραΐτες έχουμε σταθεί πρωταγωνιστές σε όλη την πορεία του Έθνους μας – Στη Νέα Πορεία της χώρας, θέλουμε την Πελοπόννησο σημαιοφόρο»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρεμιέρα του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας παρουσία Μενδώνη – «Περήφανοι για ένα θεσμό που συνεχίζει δυναμικά» δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ