Λίνα Μενδώνη : Ικανοποίηση για την πρόοδο των εργασιών στο Μουσείο της Χώρας – Έργα 16.000.000 ευρώ στον Νομό – Ειδική μνεία της υπουργού Πολιτισμού στον Παναγιώτη Νίκα

/

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, το πρωί της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού εκτελεί το έργο εκσυγχρονισμού και αποκατάστασης του Μουσείου, προϋπολογισμού 2.812.000 ευρώ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Η Λίνα Μενδώνη μετά την αυτοψία στο εργοτάξιο δήλωσε:

«Με αφορμή την σημερινή μας παρουσία στην έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ χορού, επισκεφθήκαμε το εργοτάξιο του Μουσείου της Xώρας. Είναι ένα έργο, το οποίο όπως θα θυμάστε  οι περισσότεροι το παρακολουθώ συστηματικά τα τελευταία χρόνια. 

Πραγματικά, αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά που το Μουσείο προχωρεί και το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του, ώστε ανακαινισμένο, με νέα έκθεση και  μαζί με την επέκτασή του -χάρη στην πολύ σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Κολοκυθά -Σταματελοπούλου θα αποδοθεί στους δημότες, στους πολίτες της Μεσσηνίας και φυσικά στους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής.  Το Μουσείο φιλοξένησε στο παρελθόν  και θα φιλοξενήσει και στη νέα του έκθεση μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα, τα οποία χαρακτηρίζουν και τεκμηριώνουν την μυκηναϊκή εποχή, στην περιοχή. 

Το οικοδομικό σκέλος προχωρεί ικανοποιητικά. Η μουσειολογική μελέτη ήδη έχει ολοκληρωθεί. Εκκρεμεί η έγκριση της μουσειογραφικής, η οποία προγραμματίζεται να εισαχθεί στο Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου, εντός του Ιουλίου. Ακολουθεί η δεύτερη οικοδομική φάση, με την επέκτασή του.  

Θέλω να ευχαριστήσω, από καρδιάς, τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον οποίο, την προηγούμενη τετραετία, είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Χάρη και στη δική του βούληση το έργο της αποκατάστασης του Μουσείου εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Πελοποννήσου.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Κωνσταντίνα Κολοκυθά –Σταματελοπούλου για την ευγενική χορηγία της. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ανταποκρίνονται απολύτως στο έργο τους. Ευχαριστώ όλες και όλους».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πρόοδο του συνόλου των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις στοχεύσεις του Υπουργείου για την περιοχή, η κ. Μενδώνη δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή, στη Μεσσηνία εξελίσσονται έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 16.000.000 ευρώ, από το τρέχον ΕΣΠΑ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και από εθνικούς πόρους της Περιφέρειας ή του Υπουργείου, σε σύμπραξη μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων. Η εικόνα που έχω είναι  ότι τα έργα εξελίσσονται καλά. Χρειάζεται μία επιτάχυνση των έργων στην Περιστεριά αλλά και στους θολωτούς τάφους, ώστε να αυξηθεί  με ταχύτερους ρυθμούς η  απορροφητικότητά τους».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έως τους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Καλαμάτα το Σάββατο – Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Μεσσηνία [Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είχαν «χτυπήσει» και στην Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ