Επέλαση του καύσωνα: Στην Καλαμάτα η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα την Τρίτη

18 Ιουλίου 2023

Στην Καλαμάτα η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Τους 41,5 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να είναι, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η περιοχή της χώρας, στην οποία καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία την Τρίτη (18/7).

*Κεντρική φωτογραφία: Οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της Τρίτης 18/07/2023, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.  

Η πρόγνωση του καιρού της Τετάρτης

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν και την Τετάρτη στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα [Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/]:

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 19/07/2023 προβλέπεται αίθριος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-60%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός).

Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη γραμμή Νίκα ο Τατούλης: «Δεν θα παραδώσουμε την Πελοπόννησο στο “σύστημα Σαμαρά” και τα συμφέροντά του» δηλώνει ο πρώην περιφερειάρχης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΛΑΣ: Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης