Συναγερμός στη Μεσσηνία για τις επιπτώσεις του καύσωνα στα αγροτικά προϊόντα: Σοβαρά προβλήματα διαπιστώνει η ΣΥΚΙΚΗ – Ενεργοποίηση του δήμου Καλαμάτας

Επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή της Μεσσηνίας αναμένεται να έχει ο παρατεταμένος καύσωνας που σαρώνει τον Νομό και ολόκληρη τη χώρα. Ξεκίνησε αυτοψίες η ΣΥΚΙΚΗ. Ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας για Αναγγελία ζημιάς λόγω υψηλών θερμοκρασιών

«Σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή των αποξηραμένων σύκων στις  συκοπαραγωγικές περιοχές των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας», διαπιστώνει η ΣΥΚΙΚΗ, μετά από αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν, με αφορμή τις ακραίες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή (24/7) ανακοίνωση της ΣΥΚΙΚΗΣ σημειώνεται:

Η ΣΥΚΙΚΗ σε συνέχεια των επικρατουσών καιρικών συνθηκών  του τελευταίου δεκαημέρου με ακραίες  θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 45Ο C  προβαίνει καθημερινά σε αυτοψίες μέσω του Γεωτεχνικού της Τμήματος και διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή των αποξηραμένων σύκων στις  συκοπαραγωγικές περιοχές των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Μετά τα ανωτέρω εστάλει σχετικό ενημερωτικό έγγραφο  στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, καθώς και αντίστοιχη ενημέρωση στους Δημάρχους όλων των παραπάνω περιοχών συκοκαλλιέργειας για την ενεργοποίηση της διαδικασίας αναγγελίας ζημιάς με το πέρας του φαινομένου, δηλώνοντας προς όλους τους ανωτέρω ότι το επιστημονικό Γεωτεχνικό προσωπικό της ΣΥΚΙΚΗΣ παραμένει στη διάθεση όλων των υπηρεσιών προς την διευκόλυνση του έργου τους.

Δήμος Καλαμάτας: Αναγγελία ζημιάς λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο δήμος Καλαμάτας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί, όσους παραγωγούς υπέστησαν ζημιά από τον καύσωνα, να ενημερώσουν τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, το διάστημα από 25 έως 28 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

Όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιά από τις υψηλές θερμοκρασίες το διάστημα 22-24 Ιουλίου 2023 στη φυτική παραγωγή στο Δήμο Καλαμάτας, καλούνται να ενημερώσουν τους αρμόδιους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ από τη Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με Χάιντουκ Σπλιτ ο ΠΑΟΚ, αν αποκλείσει την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άρης: Με Ντιναμό Κιέβου αν αποκλείσει την Αραράτ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ