Μενέλαος Γερονικολός: «Τα Επιμελητήρια χρειάζονται νέες διοικήσεις, προκειμένου να απαντήσουν πειστικά στις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου και του τόπου μας»

/

Τις θέσεις του για την αναβολή των εκλογών ανάδειξης νέων διοικήσεων στα Επιμελητήρια, εκφράζει με δήλωσή του ο επιχειρηματίας και μέλος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Μενέλαος Γερονικολός.

Συγκεκριμένα, σε σχετική του δήλωση ο κ. Γερονικολός σημειώνει:

«Η απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στα Επιμελητήρια της χώρας συνιστά μια πράξη θεσμικής και δημοκρατικής υποβάθμισης, η οποία αγγίζει τον πυρήνα του θεσμού που εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογική διαδικασία έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές (2021, 2022), με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων να συμπληρώσουν τον Δεκέμβριο του 2024, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, 7 έτη θητείας! 

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, κατά την οποία ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει υπαρξιακές προκλήσεις, η ισχυροποίηση του επιμελητηριακού θεσμού αποτελεί μονόδρομο. 

Τα Επιμελητήρια χρειάζονται νέες διοικήσεις, «αναβαπτισμένες» μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες, που θα διαθέτουν την απαραίτητη εκλογική νομιμοποίηση, προκειμένου να απαντήσουν πειστικά στις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου και του τόπου μας». 

Μενέλαος Γερονικολός 

Μέλος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας 

Εξαγωγέας – Επιχειρηματίας

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απαλλάσσεται των καθηκόντων της Διοίκησης της 111 Πτερυγας Μάχης ο διοικητής της, μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύλληψη και πρόστιμο σε 64χρονο για κακομεταχείριση σκύλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ