Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Ο κ. Γεωργιάδης για άλλη μια φορά στοχοποιεί τον κλάδο της εστίασης

/

Ανακοίνωση, με την οποία γίνεται ασκείται κριτική στον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, εξέδωσε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Ο κ. Γεωργιάδης για άλλη μια φορά στοχοποιεί τον κλάδο της εστίασης και δημιουργεί κλίμα εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μας.

Αν ο κλάδος μας δεν αντιδράσει άμεσα και καθολικά τα χειρότερα είναι μπροστά. Καμία «στοχευμένη» προσπάθεια δεν είναι τυχαία. Υπάρχει στόχος και είναι πλέον ορατός.

Η εστίαση και διασκέδαση των πολλών θα γίνει εστίαση και διασκέδαση των λίγων. Το υψηλό μισθολογικό κόστος που δημιουργείται από την 7/7 εργασία την νυχτερινή απασχόληση και την απασχόληση τις αργίες δεν καλύπτετε. Η εστίαση έχει τους μεγαλύτερους πραγματικούς μισθούς από οποιοδήποτε κλάδο. Η λογιστική τους απεικόνιση δεν είναι σωστή και αυτό είναι ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων. Καλή η υποστήριξη των εργαζομένων για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά στην πραγματική οικονομία αυτό που θα επιτύχετε θα είναι μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας από το κλείσιμο των καταστημάτων μας. Το πρόβλημα δεν είναι η υποδηλωμένη εργασία. Πρόβλημα θα είναι όταν οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν εργασία.

Η εμμονή του Υπουργού Εργασίας εν μέσω μίας προβληματικής Τουριστικής σεζόν να λύσει το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας στην εστίαση μας με απειλές και εκφοβισμούς μας προβληματίζει. Πριν καν αναλάβει και εξετάσει όλα τα προβλήματα εφαρμογής της κάρτας εργασίας και των ψηφιακών ωραρίων βγαίνει και εξομοιώνει την ανασφάλιστη με την υποδηλούμενη εργασία ταυτίζοντας το ύψος των προστίμων.

Κ. Γεωργιάδη η Γραμματέας σας στο γραφείο που είναι από τις 7:00 το πρωί χθες έφυγε στις 17:00.  Είχατε δηλώσει την παραπάνω εργασία ή έγινε με άδεια από τη σημαία?

Κ. Γεωργιάδη ανοίγεται εκ νέου πόλεμο με έναν κλάδο που αποτελείτε κυρίως από βιοπαλαιστές της καθημερινότητας. Ελάτε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι μαζί με τα στελέχη σας που νομοθετούν να σας ενημερώσουμε για τα στρεβλά του ψηφιακού ωραρίου αλλά και την δυσκολία εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις. Δεν είμαστε αντίθετοι, χρόνο θέλουμε και ενημέρωση για το πώς μπορούμε να εναρμονιστούμε με τα νέα δεδομένα. Δεν είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή του ψηφιακού ωραρίου και της ψηφιακής κάρτας αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε την βίαιη αποδοχή της και μάλιστα με εκβιασμούς και εξοντωτικά πρόστιμα. Δεν γεννηθήκαμε στην ψηφιακή εποχή για να γνωρίζουμε όλοι να χειριζόμαστε tablet. Δεν υπάρχει σε όλους η δυνατότητα να έχουν λογιστή 24 ώρες το 24ωρο. Χρόνο χρειαζόμαστε κ Γεωργιάδη! Χρόνο!!!

Κ. Γεωργιάδη οι προθέσεις σας μπορεί να είναι αγαθές αλλά το αποτελέσματα από αυτούς που καλούνται να τις εφαρμόσουν είναι οδυνηρά. Υπάρχει άγνοια από το στελεχιακό σας δυναμικό τι σημαίνει 10.500 πρόστιμο για ένα τέταρτο ή μισή ώρα. Εκπαίδευση πρώτα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και μετά εκπαίδευση στις επιχειρήσεις.

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (Σ.Κ.Ε.Α.Κ.)».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή (4/8) στην οδό Ναυαρίνου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ