Για να σωθεί η Ένωση Μεσσηνίας και οι …φίλοι: Το ακαταδίωκτο των διοικήσεων των χρεοκοπημένων αγροτικών ενώσεων ζητάει ο Γιώργος Κατσούλης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!

Τη θεσμοθέτηση πλαισίου θωράκισης των διοικήσεων των συνεταιρισμών που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο, σε ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και ιδιώτες ζητάει ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Τα προβλήματα και οι προοπτικές του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος στην Ελλάδα και οι δυνατότητες περαιτέρω στήριξής του στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, εξετάσθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο ΥπΑΑΤ υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, με τη συμμετοχή μελών του ΔΣ του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ), παρουσία των Υφυπουργών Διονύση Σταμενίτη και Σταύρου Κελέτση και του Γ.Γ Γιώργου Στρατάκου.

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος  Γιώργος Κατσούλης, οι  Αντιπρόεδροι Μιχάλης Καμπιτάκης και Κώστας Παπαβασιλείου, η Γραμματέας Ματούλα Αϋφαντή και τα Μέλη του Δ.Σ  Χρήστος Μπαρλιάς, Γιώργος  Ξυλούρης, Ανδρέα Στρατάκης και  Γιώργος Περογιαννάκης.

Μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Σύνδεσμος, ζήτησε «την θεσμοθέτηση πλαισίου θωράκισης των διοικήσεων των συνεταιρισμών που έχουν αναλάβει να εξυγιάνουν προβληματικούς Συνεταιρισμούς και αντιμετωπίζουν κυρώσεις λόγω παλαιοτέρων οφειλών».

Ουσιαστικά, με την πρόταση που κατέθεσε η Διοίκηση του Συνδέσμου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητάει το ακαταδίωκτο (!) των διοικήσεων που διαχειρίζονται ενώσεις που χρωστούν από εκατοντάδες χιλιάδες έως και εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και σε ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του Μεσσήνιου Γ. Κατσούλη, ο Κώστας Κατσούλης, αλλά και άνθρωποι με τους οποίους ο κ. Κατσούλης διατηρεί στενούς προσωπικούς και κομματικούς δεσμούς, όπως ο Γιάννης Πάζιος, βρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, είτε βρίσκονται μέχρι σήμερα, σε σημαντικές θέσεις στην Ένωση Μεσσηνίας, η οποία χρωστάει μόνο στο δημόσιο και στον ΕΦΚΑ πάνω από 2.000.000 ευρώ!

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κοινό μήνυμα κατά της βίας των δημάρχων Αθηναίων και Ζάγκρεμπ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ