Αντιδράσεις για τη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Μεσσηνία: Στους δρόμους οι κάτοικοι της Καλλιρρόης – Παρέμβαση του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΚΚΕ

/

Τη διαμαρτυρία τους για τη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, η οποία λειτουργεί στην περιοχή της Καλλιρρόης (δήμος Οιχαλίας), εξέφρασαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον κόμβο εισόδου προς τη μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη λειτουργία της.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες πολίτες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της Μονάδας παραμένουν ισχυρές.

Παρέμβαση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου του ΚΚΕ

Στην κινητοποίηση των κατοίκων της Καλλιρρόης παραβρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Κουτουμάνος.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης  απεύθυνε χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις  και με συνέπεια το δίκαιο αγώνα σας. Χωρίς αστερίσκους, και χωρίς να λέμε άλλα εδώ και άλλα μέσα στα Συμβούλια.  Όλοι οι άλλοι, ψηφίσαν με τα δύο χέρια και έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, σε αυτό το έγκλημα που συντελείται στην περιοχή.

Εδώ πρόκειται για μια χαβούζα. Ένα χώρο που έρχονται όλα τα σκουπίδια της Μεσσηνίας, δεν γίνεται καμία ανακύκλωση και μένουν όλα εδώ. Αυτή είναι η «καινοτόμα τεχνολογία» που εφαρμόζουν.

Καλά κάνετε και δεν έχετε εμπιστοσύνη στα «καθησυχαστικά» τους λόγια. Ήδη βιώνετε τις πρώτες συνέπειες με την βρώμα μέσα στα σπίτια σας. Πρόκειται για μια ακόμα υγειονομική βόμβα!

Είναι ένα εργοστάσιο που το πληρώνουμε από την τσέπη μας πολύ ακριβά. Τόσο με την αύξηση των δημοτικών τελών σε όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας με σκοπό να φέρνουν τα σκουπίδια εδώ. Όσο και με τις διάφορες επιδοτήσεις και ρήτρες που πληρώνεται η εταιρία με λεφτά του Ελληνικού λαού. Όλα γίνονται για να έχει εξασφαλισμένη και μεγάλη κερδοφορία η συγκεκριμένη εταιρία που έχει αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο αγώνας που κάνετε εδώ και χρόνια με αυταπάρνηση πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη υπομονή και επιμονή. Εδώ συγκρούεστε με μεγάλα συμφέροντα και πρέπει να πάτε μέχρι το τέλος.

Είναι χαρακτηριστικό το πείσμα όλων των κυβερνήσεων εδώ και 10 χρόνια, που προσπαθούν να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους, πάση θυσία και με κάθε κόστος.

Ακόμα και όταν απεντάχθηκε το έργο από την χρηματοδότηση της ΕΕ επέλεξαν να το συνεχίσουν με λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού. Επιλέγουν να δώσουν τα λεφτά που προέρχονται από την φοροληστεία των φτωχών, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν τους νοιάζει αν εδώ βρωμάει και υποβαθμίζεται η ζωή σας, δεν τους νοιάζει αν τελικά εδώ διαπράττουν ένα ακόμα αντιπεριβαλλοντικό έγκλημα. Όταν είχαν πρόβλημα νομιμότητας του εργοστασίου έφτασαν στο σημείο να αλλάξουν μέχρι και τους νόμους. Αυτό είναι το κράτος του κεφαλαίου και ο ιερός του νόμος! Υπηρετούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους, όλα υποτάσσονται σε αυτό!

Απέναντι στο δικό τους πείσμα, εσείς προτάσσεται το δικό σας πείσμα, τη μαχητικότατα, τη σταθερότητα, τον διαρκή και πολύμορφο αγώνα που πρέπει να κάνετε, γιατί μπορείτε να τους χαλάσατε τα σχέδια».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Υγείας για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων – Κραυγή αγωνίας του Συμβουλίου Κοινότητας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Το πρόγραμμα και οι ελληνικές συμμετοχές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Η ΤΕΡΝΑ τινάζει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των δήμων της Μεσσηνίας – Ζητούν περισσότερα χρήματα για «υπερβάλλουσες ποσότητες» σκουπιδιών

Άκρως αποκαλυπτική η σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, με θέμα «την υπερβάλλουσα ποσότητα απορριμμάτων»