Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Ακτινογραφία» των ψηφοδελτίων Πτωχού – Τατούλη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

/

Τα πρόσωπα, που συνθέτουν τα ψηφοδέλτια των δύο βασικών διεκδικητών της περιφέρειας Πελοποννήσου, αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης. Το messiniapress επιχειρεί την πρώτη «ακτινογραφία» των ψηφοδελτίων Πτωχού – Τατούλη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Μέχρι τώρα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Πτωχός, έχει ανακοινώσει 15 υποψήφιους, οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται αυτή του Στάθη Αναστασόπουλου, ο οποίος είναι νυν αντιπεριφερειάρχης και έρχεται με τον αέρα του αποτελέσματος του 2019, όταν αναδείχθηκε μακράν πρώτος περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Νίκα στη Μεσσηνία.

Εξίσου ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται και αυτή του αντιδημάρχου Μεσσήνης, Τάσου Παπαγεωργίου, ο οποίος, παρότι είχε εξασφαλισμένη την επανεκλογή του στον δήμο Μεσσήνης, επέλεξε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του για πρώτη φορά σε επίπεδο Νομού. Πολλοί προεξοφλούν ότι θα είναι ανάμεσα στους/στις που θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

«Ψηλά» στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να βρεθούν, για διαφορετικούς λόγους, η Μαρία Οικονομάκου και η Άννα Καλογεροπούλου.

Η κα Οικονομάκου είναι δοκιμασμένη σε εκλογές στον δήμο Καλαμάτας και σύνδεση που διαθέτει με την κοινωνία είναι δεδομένη.

Από την άλλη πλευρά, η νυν αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, είναι ένα πρόσωπο που αναμένεται να καταγράψει δυναμική, δεδομένου ότι δείχνει να έχει κεφαλαιοποιήσει σε σημαντικό βαθμό την παρουσία της σε θέση ευθύνης της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ερωτηματικό αποτελεί η υποψηφιότητα της Παναγιώτας Ντίντα. Η κα Ντίνα είχε τα προηγούμενα χρόνια «χτίσει» το πολιτικό της προφίλ ως αντιδήμαρχος Καλαμάτας, ωστόσο, η αποστασιοποίησή της από τα αυτοδιοικητικά τα προηγούμενα χρόνια ίσως λειτουργήσει ανασταλτικά για την ίδια.

Μια εκλόγιμη θέση αναμένεται να διεκδικήσει με αξιώσεις και ο Τάσος Σαρδέλης, ο οποίος καταγράφει ιδιαίτερη δυναμική, ιδίως στις περιοχές της Πυλίας, από τις οποίες κατάγεται.

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση Ανδρέα Τσουκαλά. Ο νυν αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κατάφερε γρήγορα να αναδειχθεί στην παράταξη Νίκα γεγονός που συσπείρωσε τις δυνάμεις που συντάσσονται με το πρόσωπό του, αλλά και δυνάμεις που βρίσκονται απέναντί του.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι που μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει ο κ. Πτωχός είναι πρόσωπα που διαθέτουν ισχυρή παρεμβατικότητα σε μικρότερα ακροατήρια. Πρόκειται για πρόσωπα που είτε διαθέτουν προσβάσεις σε τοπικές κοινωνίες, λόγω καταγωγής, ή σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ο κ. Πτωχός θα ανακοινώσει τις υποψηφιότητες, με τις οποίες θα ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Μεσσηνίας. Ανάμεσα σε αυτές αναμένεται να είναι και αυτή του Γιώργου Σπίνου, ο οποίος αναμένεται να είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα διεκδικήσουν μια έδρα στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα 20 υποψηφιότητες στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Από τις νέες υποψηφιότητες η πιο ηχηρή είναι αυτή του γιατρού, Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη αποδοχή και αναμένεται να είναι πρωταγωνιστής των εκλογών.

Ισχυρές, από τις νέες υποψηφιότητες, θεωρούνται και αυτές των Λυκούργου Καρολεμέα, Χάρη Βγενή, Χριστίνας Σκαρπαλέζου, Μιχαήλ Μπακογιάννη. Πρόκειται για υποψηφιότητες με χαρακτηριστικά και δυνατότητες που δεν υπήρχαν στο ψηφοδέλτιο του κ. Τατούλη το 2019 και ως εκ τούτου συνιστούν σημαντική αναβάθμιση.

Επίσης δυνάμεις, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, αναμένεται να προσθέσουν και οι υπόλοιπες από τις νέες υποψηφιότητες, δεδομένου ότι προσθέτουν και αυτές νέες δυνατότητες στο ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Σημαντικό βάρος στο ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Μεσσηνίας θα σηκώσουν, όπως είναι φυσικό, τα στελέχη της παράταξης Τατούλη που είναι μαζί του τουλάχιστον από τις εκλογές του 2019.

Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα, Αποστόλης Γκούνης, Γιάννης Αργυράκης, Γιώργος Μπακούρος και Σωτήρης Παναγιωτόπουλος αποτελούν τους 6 που θα δώσουν και αυτή τη μάχη στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη. Νικολάκου, Μπούζα και Γκούνης είναι εν ενεργεία περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ Αργυράκης, Μπακούρος και Παναγιώτοπουλος ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του 2019, αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Τέλος, και η παράταξη Τατούλη αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες νέες υποψηφιότητες στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Μάλιστα, οι πληροφορίες μιλούν για προσπάθεια να κλείσει μια υποψηφιότητα που θα έχει αξιώσεις να κερδίσει έδρα περιφερειακού συμβούλου στον Νομό.

Διάβασε επίσης:

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ στην περιφέρεια Πελοποννήσου και στους δήμους της Μεσσηνίας

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Δημιουργική Πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας»: Υποψήφιος με τον Βασιλόπουλο ο Παναγιώτης Τζαβάρας – Νέες υποψηφιότητες σε Κοινότητες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΕ ΑΕΚ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό: «Απόλυτα σύμφωνοι με τα μέτρα κατά της βίας»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ