Περίγελος σε ολόκληρη τη χώρα ο δήμος Πύλου – Νέστορος: Καλούν τους πληγέντες από την κακοκαιρία να μαζέψουν ελιές στη Μεσσηνία – Σφοδρές αντιδράσεις

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το έγγραφο του δήμου Πύλου – Νέστορος, με το οποίο καλεί τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, να μετοικήσουν στην περιοχή του δήμου και να εργαστούν ως εργάτες γης!

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο που υπογράφουν ο δήμαρχος, Παναγιώτης Καρβέλας, και ο αντιδήμαρχος, Ηλίας Κανάκης, το οποίο έχουν …βαφτίσει «δράση αλληλεγγύης» σημειώνεται:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοφανής κίνηση του δήμου Πύλου – Νέστορος έχει εκθέσει ήδη τη δημοτική αρχή σε πανελλήνιο επίπεδο, καθώς ΜΜΕ μιλούν για εγγραφο- πρόκληση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί όσα σημειώνονται σε σχετικό ρεπορτάζ του real.gr:

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προέβη ο Δήμος Πύλου- Νέστορος ο οποίος με έγγραφο του (14-9-2023), καλεί τους πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία «να μετοικήσουν σε βραχυπρόθεσμη βάση και να απασχοληθούν ως εργάτες γης ενόψει της επικείμενης ελαιοκομικής περιόδου»!

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, που αναγνώστης έστειλε στο Real.gr, την εγκυρότητα του οποίου εμείς διασταυρώσαμε ότι είναι αυθεντικό, ως πράξη αλληλεγγύης εμφανίζεται «όπου είναι εφικτό δωρεάν διαμονή και σίτιση για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα απασχοληθούν»!

Διευκρινίζεται δε ότι «κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να συμφωνήσει αμοιβή για την παροχή της εργασίας του»!

Εύλογα ο αναγνώστης αναρωτιέται αν πρόκειται για πράξη αλληλεγγύης ή εκμετάλλευση.

Η κρίση είναι δική σας…

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιδράσεις προκάλεσε το έγγραφο του δήμου Πύλου – Νέστορος και στη Θεσσαλία:

Αντιδράσεις στον δήμο Πύλου – Νέστορος

Όπως είναι φυσικό το κάλεσμα του δήμου Πύλου – Νέστορος έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, σημειώνει:

Ποσό πιο κάτω θα φτάσει ο Δήμος μας .

Γίναμε περίγελος όλης της Ελλάδας .

Ο Δήμος μας απέστειλε έγγραφο στους πληγέντες Δήμους και Δημάρχους της Θεσσαλίας , καλώντας τους πληγέντες, που ακόμη δεν έχουν θάψει τους δικούς τους ανθρώπους να έρθουν για εργάτες γης στην περιοχή μας μιλώντας και για αμοιβές και άλλα.

Το βαπτίζει «δράσεις αλληλεγγύης για τους πληγέντες».

Αντί να μαζέψει είδη πρώτης ανάγκης , όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, αυτοί στέλνουν επιστολές που ντροπιάζουν τον τόπο και την ιστορία μας .

Ντροπή !

Ανακοίνωση και το ζήτημα εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Πύλου – Νέστορος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος με επίσημο δημοτικό έγγραφο (με αριθμό πρωτοκόλλου μάλιστα) απευθυνόμενο στους δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, απευθύνουν «ανοιχτό κάλεσμα – αλληλεγγύης στους πληγέντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας», ζητώντας τους να μετοικήσουν στο Δήμο της Πύλου – Νέστορος ως εργάτες γης για το μάζεμα ελιών.

Η «αλληλεγγύη» του Δήμου Πύλου – Νέστορος είναι οι πνιγμένοι της Θεσσαλίας να μετοικήσουν ως «σύγχρονοι δούλοι» στην Πύλο. Μάλλον ορισμένοι ταυτίζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και την ανάγκη τους για φθηνό εργατικό δυναμικό με την άσκηση της διοίκηση στον Δήμο της Πύλου.

Ρωτάμε, αν πλημμύριζαν οι περιοχές της Πυλίας και καταστρέφονταν οι αγρότες, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή θα τους πρότεινε να μετοικήσουν σε άλλη περιοχή για να δουλέψουν ως εργάτες γης;

Τι έχει κάνει η σημερινή, αλλά και διαχρονικά όλες οι Δημοτικές αρχές, για την αντιπλημμυρική θωράκιση, την αντιπυρική προστασία και συνολικά για την πολιτική προστασία του Δήμου, των υποδομών και της αγροτικής παραγωγής; Διαχρονικά δεν έχουν κάνει ούτε ένα έργο.

Το μόνο που ενδιαφέρει όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους (παλιούς και νέους – όλοι εκλεκτοί της ΝΔ, σε κοινή συμπόρευση με ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) είναι να παρέχουν «γη και ύδωρ» στους μεγάλους επενδυτές.

Αλληλεγγύη δεν είναι να ξεριζωθούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά να υλοποιηθούν εδώ και τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων που είναι παρατημένοι από κράτος – Δήμους – Περιφέρεια, εδώ και μέρες. Να γίνει πλήρης αποζημίωση των πληγέντων, αποκατάσταση των υποδομών και κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός.

Ευτυχώς, που και σε αυτήν την καταστροφή έλαμψε ξανά η πραγματική αλληλεγγύη, με τη συγκινητική προσφορά χιλιάδων λαού απ’ όλη την Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα, απομονώνοντας απάνθρωπες λογικές όπως αυτή της δημοτικής αρχής Πύλου.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την ερχόμενη Τετάρτη η Μεσσήνη υποδέχεται την Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Δημιουργική Πρωτοβουλία»: Επισκέψεις Βασιλόπουλου σε επιχειρήσεις της Καλαμάτας [φωτογραφίες]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έργο 2.000.000 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Καλαμάτας: Έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και έξυπνες διαβάσεις ανάμεσα στις δράσεις

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Καλαμάτας» υπέγραψε την Παρασκευή (19/7) ο Θανάσης Βασιλόπουλος με την

Κοινό αίτημα 4 παρατάξεων: Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την ακρίβεια ζητούν οι αντιπολιτεύσεις

Τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: «Η ακρίβεια μάστιγα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου-προτάσεις και αντιμετώπιση», ζητούν οι

Δείτε επίσης