Με σαφή στόχο να συσπειρωθούν όσο περισσότερο γίνεται οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας πορεύεται στην τελική ευθεία των περιφερειακών εκλογών ο Δημήτρης Πτωχός.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, εκτός από τη δεδομένη στήριξη Σαμαρά – Μητσοτάκη, έχει στο πλευρό του και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, κάτι που φάνηκε με την κάθοδο Μπρατάκου τη Δευτέρα στην Καλαμάτα και τη χθεσινή παρουσία του Μάκη Βορίδη στη Λακωνία, για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στην Σπάρτη.
Το ίδιο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αναμένεται να συμβεί και το Σάββατο στην Τρίπολη, όπου ο κ. Πτωχός θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του, καθώς αναμένεται στο πλευρό του να βρίσκεται σημαντικό στέλεχος της κυβέρνησης.
Στόχος της ενεργοποίησης της κορυφής της ΝΔ, εκτός από τη συσπείρωση των κομματικών δυνάμεων, είναι και η κάμψη των αντιδράσεων και των παραφωνιών που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της ΝΔ, κυρίως με αφορμή το κόψιμο του Παναγιώτη Νίκα και όσα ακολούθησαν μέχρι την τελική επιλογή του κυβερνόντος κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε σχετική δήλωση από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Μεσσήνη για την υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, όπου δήλωσε ότι είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αυτονόητα στηρίζει την υποψηφιότητα Πτωχού. Πρόκειται για μια κίνηση επιβεβλημένη από την πλευρά του κ. Λαμπρόπουλου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απουσία του από την επίσκεψη στελεχών της ΝΔ στο εκλογικό κέντρο του Δημήτρη Πτωχού και τη σχετική πίεση που δέχθηκε, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του.
Άλλωστε, το μήνυμα που έχουν πάρει τα στελέχη της ΝΔ στην Πελοπόννησο, σε σχέση με τη στήριξη της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού, είναι σαφές και αποτυπώθηκε ξεκάθαρα την Τετάρτη (20/9) στην ομιλία του Μάκη Βορίδη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του συνδυασμού «Η Πελοπόννησος Μπροστά» στη Λακωνία.
«Δεν συγχωρούνται λάθη, δεν συγχωρούνται αποκλίσεις, Νεοδημοκράτης που ψηφίζει κάτι άλλο εκτός από Δημήτρη Πτωχό, δεν είναι Νεοδημοκράτης. Όλη η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει τον Δημήτρη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

