Βασιλόπουλος για αντιπλημμυρικά Καλαμάτας: Κανονικά εξελίσσεται το έργο των 17.000.000 ευρώ στην ανατολική πόλη – Ξεκινάει σύντομα και η παρέμβαση των 13.000.000 ευρώ

/

Tην περιοχή που εκτελούνται εργασίες, στο πλαίσιο διευθέτησης των ρεμάτων Πολιτέικο (Ι & ΙΙ) και Κερεζένια, επισκέφθηκε την Παρασκευή (22/9) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας οι εργασίες εργασίες υλοποιούνται κανονικά και εντάσσονται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου της σύμβασης παραχώρησης του Αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» και αφορούν παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων, με το κόστος να ξεπερνά τα 17 εκατ. €.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο έργο ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε:

«Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της ανατολικής πόλης είναι σε εξέλιξη. Ένα έργο σπουδαίο, προϋπολογισμού πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ, που περιλαμβάνει μία σήραγγα η οποία θα διαχειριστεί τα όμβρια ύδατα στα ρέματα Πολιτέικο Ι και Πολιτέικο ΙΙ και θα τα οδηγήσει στο ρέμα Κερεζένια κι από εκεί στη θάλασσα. Ένα έργο που θα προσφέρει αντιπλημμυρική προστασίας στην ανατολική πόλη. Εκτός από αυτό το έργο, θα ξεκινήσει σύντομα και το άλλο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που είναι δυτικά της Καλαμάτας. Το έργο εκεί που θα διευθετήσει τα ρέματα Μαζιά και Μουγγός και θα τα οδηγήσει στον ποταμό Άρι, ένα έργο πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ. Δύο πάρα πολύ μεγάλα και σημαντικά έργα για την ασφάλεια της πόλης, καθώς κάθε πόλη για να αναπτυχθεί πρέπει να έχει εξασφαλίσει τις υποδομές της».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η συνάντηση του Τζιάνι Ινφαντίνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το δώρο του προέδρου της FIFA

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ολοκληρώθηκε το ενδέκατο πάρκο τσέπης στον δήμο Καλαμάτας: «Όαση» 1.000 τετραγωνικών στην οδό Λακωνικής [φωτογραφίες]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ