«Καίει» η βενζίνη στη Μεσσηνία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη – Εκτιμήσεις για νέες αυξήσεις – Αναλυτικά η μέση τιμή υγρών καυσίμων ανά δήμο

24 Σεπτεμβρίου 2023

Πάνω από 2 ευρώ ανά λίτρο πωλείται η αμόλυβδη βενζίνη σε όλους τους δήμους της Μεσσηνίας. Απαισιόδοξες οι εκτιμήσεις για το μέλλον, δεδομένου ότι αναμένεται και νέα άνοδος στην τιμή των υγρών καυσίμων.

Σε μαρτύριο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων έχει μετατραπεί η διαδικασία ανεφοδιασμού των οχημάτων τους με καύσιμα, δεδομένου ότι η τιμή τους συνεχίζει να αυξάνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στη Μεσσηνία, καθώς και στον Νομό η τιμή των καυσίμων έχει αυξηθεί αισθητά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πλέον, σε όλους τους δήμους η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει διαμορφωθεί πάνω από τα 2 ευρώ, ενώ στο δήμο Δυτικής Μάνης, όπου καταγράφεται η υψηλότερη τιμή στον Νομό, «φλερτάρει» με τα 2,2 ευρώ/λίτρο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών υγρών καυσίμων, για το χρονικό διάστημα από 22 έως 24/9, η μέση τιμή πώλησης υγρών καυσίμων στην Π.Ε. Μεσσηνίας είναι:

Πηγή: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Υπενθυμίζεται ότι μόλις ένα μηνά πριν, το χρονικό διάστημα από 25 έως 27 Αυγούστου, σύμφωνα με το αντίστοιχο δελτίο πιστοποίησης της περιφέρειας Πελοποννήσου, η μέση τιμή των υγρών καυσίμων στην Π.Ε. Μεσσηνίας ήταν:

Πηγή: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Νέα αύξηση προ των πυλών

Τα κακά νέα, σε σχέση με την τιμή υγρών καυσίμων στη χώρα μας δεν τελειώνουν με τις ήδη υψηλές τιμές.

Ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μίλησε το Σάββατο στον ΑΝΤ1 και εκτίμησε ότι σύντομα θα δούμε την αμόλυβδη στα 2,2 ευρώ το λίτρο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις εδώ και καιρό, αντιθέτως οι κινήσεις της Ρωσίας συντηρούν το ράλι ανόδου στις διεθνείς τιμές και ακόλουθα στις λιανικές τιμές των καυσίμων παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής έκανε λόγο για «νευρική περίοδο για τα καύσιμα. Μέσα σε 2,5 μήνες έχουν αυξηθεί 20 λεπτά οι τιμές. Δυστυχώς, θα είναι μια παρατεταμένη περίοδος ανόδου των τιμών και θα ξαναδούμε την τιμή της βενζίνης στα 2,20 ευρώ ανά λίτρο».

Το ίδιο ανησυχητικές ήταν οι εκτιμήσεις του και για το πετρέλαιο θέρμανσης εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρχουν παραγγελίες».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νοκ άουτ με ΑΕΚ ο Αϊτόρ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

O Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 56,69% – Στο 43,31% το ποσοστό της Έφης Αχτσιόγλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης