Στο Κιργιστάν θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη Πούτιν μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί στα μέσα Οκτωβρίου το Κιργιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας αυτής της Κεντρικής Ασίας, στην πρώτο ταξίδι που πραγματοποιεί στο εξωτερικό μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

«Έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του Κιργιστάν Σαντίρ Τζαπάροφ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα στις 12 Οκτωβρίου», μετέδωσε το πρακτορείο του Κιργιστάν Κabar επικαλούμενο αξιωματούχο της προεδρίας.

Ο Πούτιν αναμένεται να συμμετάσχει στις 13 Οκτωβρίου στο Μπισκέκ, την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, σε σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, στην οποία συμμετέχουν πολλές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Θα παραστεί επίσης σε τιμητική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση ρωσικής στρατιωτικής βάσης στο Κιργιστάν.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε ανακοινώσει την επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο Κιργιστάν, χωρίς να διευκρινίσει πότε αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Εξάλλου αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό αφότου το ΔΠΔ εξέδωσε την άνοιξη ένταλμα σύλληψης εναντίον του μετά την απέλαση παιδιών από την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σήμερα η καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων» του Πολεμικού Ναυτικού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μειώνεται ο ΦΠΑ για αγροτικά μηχανήματα από 24 σε 13%

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ