Ένα βήμα πριν την αλλαγή δημάρχου στον δήμο Πύλου – Νέστορος: Αέρα νίκης στον Δημήτρη Καφαντάρη δίνει η στήριξη του Δ. Βρεττάκου

Νέα δεδομένα, πολιτικά και αριθμητικά, δημιουργεί στον δήμο Πύλου – Νέστορος η απόφαση του επικεφαλής της τρίτης δύναμης στον δήμο, Δημήτρη Βρεττάκου, να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Καφαντάρη.

Η στήριξη του κ. Βρεττάκου στον κ. Καφαντάρη δίνει αέρα νίκης στον πρώην δήμαρχο, καθώς οι δυνάμεις που κατέγραψε η «Νεστόριος Σοφία» είναι ικανές να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνδυασμός του κ. Βρεττάκου στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης έλαβε 14,1% (1.833 σταυρούς), ενώ ο κ. Καρβέλας έλαβε 42,2% (5.498 ψήφους) και ο κ. Καφαντάρης 38,98% (5.068 ψήφους).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στήριξη του κ. Βρεττάκου στον κ. Καφαντάρη είναι αποτέλεσμα προγραμματικής σύγκλησης των δύο παρατάξεων.

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Βρεττάκου

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Βρεττάκος σημειώνει:

Ευχαριστώ Όλους του Υποψηφίους μας για τον Αγνό, Ανιδιοτελή και Έντιμο Αγώνα που έδωσαν. Ευχαριστώ ακόμα πιο πολύ τους απλούς ψηφοφόρους που μας ψήφισαν και τους αναρίθμητους εθελοντές που δούλεψαν μαζί μας. Προερχόμαστε ΑΠΟ τον Λαό, αγνωνιζόμαστε ΜΕ τον Λαό, ΓΙΑ τον Λαό.

Ζητήσαμε από Όλους την Ψήφο τους και παρότι διπλασιάσαμε το ποσοστό μας, δεν καταφέραμε να μπούμε στον δεύτερο γύρο. Η επιλογή ενός από τους δύο υποψηφίους για εμάς είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί σκεφτόμαστε εντελώς διαφορετικά. Όμως η ετυμηγορία του Λαού είναι πάντα Σεβαστή.

Έτσι συνεχίζουμε το έργο και την προσφορά μας στον Δήμο από την θέση που μας όρισαν οι πολίτες με την ψήφο τους. Αφού δεν θα διοικήσουμε τον Δήμο εμείς, τουλάχιστον Μπορούμε με το  ποσοστό μας να προσπαθήσουμε να καθορίσουμε ποιός Μπορεί καλύτερα.

Σε αυτό το πλαίσιο καθορίσαμε μια αξιοκρατική, διαφανή διαδικασία επιλογής του Υποψηφίου και του Συνδυασμού που θα στηρίξουμε για τον Δεύτερο Γύρο των Εκλογών την προσεχή Κυριακή.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εχθές ζήτησα και από τους δύο υποψηφίους Δημάρχους για τον Δήμο Πύλου Νέστορος, τον κ. Καρβέλα και τον κ. Καφαντάρη, να με συναντήσουν στο Γραφείο μου.

Ζήτησα και από τους δύο Υποψηφίους να μελετήσουν το Πρόγραμμα του Συνδυασμού μας «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ»,που τους έδωσα, και να μου απαντήσουν γραπτώς έως σήμερα το πρωί, σε ποιες από τις προτάσεις μας, δράσεων, υποδομών και προγραμμάτων συμφωνούν μαζί μας.

Τους εξήγησα ότι όποιος Υποψήφιος Δήμαρχος και Συνδυασμός, δεσμευτεί να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του Προγράμματός μας, αυτόν ο Συνδυασμός επισήμως θα στηρίξει.

Επίσης τόνισα ότι δεν μας ενδιαφέρει η οποιαδήποτε θέση, αξίωμα ή άλλο αντάλλαγμα, παρά μόνο η δημόσια δέσμευσή τους για την Υλοποίηση μέρους του Προγράμματός μας. Δεν μας ενδιαφέρουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αλλά επίσημες Προγραμματικές Συγκλίσεις και Γραπτές Δεσμεύσεις πάνω στο Τραπέζι και δημοσίευσή τους για την ενημέρωση του Λαού. Αυτό δεσμευτήκαμε στους Ψηφόφορους που μας Τίμησαν με την ψήφο τους, και αυτό ακόμα και μετά τις εκλογές του Α’ Γύρου πασχίζουμε να Πετύχουμε.

Ευχαριστώ Όλους του Υποψηφίους μας για τον Αγνό, Ανιδιοτελή και Έντιμο Αγώνα που έδωσαν. Ευχαριστώ ακόμα πιο πολύ τους απλούς ψηφοφόρους που μας ψήφισαν και τους αναρίθμητους εθελοντές που δούλεψαν μαζί μας. Προερχόμαστε ΑΠΟ τον Λαό, αγνωνιζόμαστε ΜΕ τον Λαό, ΓΙΑ τον Λαό.

Ύστερα από την υποβολή των γραπτών προτάσεων των δύο συνδυασμών, καθίσταται προφανές για εμένα, ως Τεχνοκράτη και ως Υποψήφιο Δήμαρχο που επί τέσσερα χρόνια τρέχω σε όλο τον Δήμο, ότι ο Συνδυασμός του κ. Καφαντάρη έχει την καλύτερη και πιο τεκμηριωμένη απάντηση.

Η γραπτή δέσμευση του κ. Καφαντάρη και η λεπτομερής απάντησή του μου έδειξε ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις προτάσεις μας και ότι δεσμεύτηκε όπου μπορούσε να επιτευχθεί η μεταξύ μας Προγραμματική Σύγκλιση.

Ως εκ τούτου, ο Συνδυασμός «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ» θα στηρίξει τον Συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» με Υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Καφαντάρη.

Η ανακοίνωση Καφαντάρη

Επί τω εξελίξεων τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει:

Πρώτιστα θα ήθελα να σας συγχαρώ για τον διαφανή και αξιοκρατικό καθορισμό του πλαισίου διαδικασίας επιλογής του υποψηφίου Συνδυασμού, που ο συνδυασμός «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ» κι εσύ ως επικεφαλής Υποψηφιος Δήμαρχος επιλέξατε για να στηρίξετε στις Επαναληπτικές εκλογές της 15 Οκτωβρίου.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και πολλές ευχαριστίες, μετά από την προσωπική συνάντηση μας και την ανταλλαγή γραπτών δεσμεύσεων, επετεύχθη Σύγκλιση των προτάσεων μας, με αποτέλεσμα ο Συνδυασμός μας «Δύναμη Ελπίδας και Δημιουργίας για τον Πολίτη» να στηριχθεί από τη δική σας αυτοδιοικητική παράταξη στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής.

Τώρα είναι επιτακτική η ανάγκη να ενώσουμε ξανά την κοινωνία μας, γύρω από κοινούς στόχους και να δουλέψουμε όλοι μαζί σ’ αυτή την προσπάθεια.

Πάμε μαζί για την μεγάλη ΝΙΚΗ όλων των πολιτών του Δήμου Πύλου Νέστορος

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Yπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο δέχθηκε επίθεση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Μην τους κάνουμε το χατίρι – Την Κυριακή με την ψήφο μας στηρίζουμε την αυτοδιοίκηση που είναι δίπλα στον πολίτη και όχι δίπλα στο Μαξίμου»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στη Μεσσηνία ο πρέσβης της Γερμανίας: Εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Καλαμάτας και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, και τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, συναντήθηκε την Παρασκευή ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Επίσκεψη Πτωχού σε έργα της Μεσσηνίας: Αισιοδοξία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την πορεία υλοποίησης

Έργα που πραγματοποιεί η περιφέρεια Πελοποννήσου στη Μεσσηνία επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός. Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων, Ανδρέα Τσουκαλά,

Χανδρινός για το αεροδρόμιο Καλαμάτας: «Η κατάσταση που επικρατεί είναι σε πολλές περιπτώσεις απαράδεκτη – Καλώ τον κύριο δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία του»

Δήλωση, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του συνδυασμού «Καλαμάτα_Μετά», Σπύρος Χανδρινός.

Καλαμάτα: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ελέγχου για τη χρήση των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου

Τα πρώτα ηλεκτρικά ποδήλατα του δήμου Καλαμάτας εγκαταστάθηκαν την Τετάρτη (10/7) στους προβλεπόμενους σταθμούς. Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος σημειώνει: «Από χθες

Δείτε επίσης