Σάλος στον δήμο Πύλου – Νέστορος: Πρόεδρος ιδρύματος τάζει χρηματικές δωρεές μόνο αν εκλεγεί ο Π. Καρβέλας – Παραιτήθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Σφοδρές αντιδράσεις στον δήμο Πύλου – Νέστορος προκαλεί η ανάρτηση προέδρου Ιδρύματος, η οποία δηλώνει απερίφραστα ότι θα δωρίσει χρήματα στον δήμο μόνο αν εκλεγεί ο Παναγιώτης Καρβέλας!

Συγκεκριμένα, η κα Κωνσταντίνα Κολοκυθά, πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνα Κολοκυθά – Σταματελοπούλου, Αρχαία Πύλος» σε ανάρτησή που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα το απόγευμα του Σαββάτου σημειώνει:

«Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα διάφορες αναρτήσεις, για το Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Δυστυχώς οι αναρτήσεις αυτές, θεωρώντας τους πολίτες του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ως άβουλα όντα, τους κατευθύνουν να ψηφίσουν έναν συγκεκριμένο υποψήφιο.

Το όραμά μου για τη Δημοτική Ενότητα Νέστορος και συγκεκριμένα για τη Χώρα, δεν περιορίζεται μόνο στις 300.000 Ευρώ που δώρισα στο Δήμο, για την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας.

Το όραμά μου για τη Χώρα είναι πολύ μεγαλύτερο. Η Χώρα, που τόσο αγαπώ, έχει ανάγκη και από άλλα έργα, για να γίνει μια όμορφη, λειτουργική και ξεχωριστή κωμόπολη της Μεσσηνίας.

Δηλώνω απερίφραστα, ότι οι χρηματικές δωρεές μου, που θα είναι μεγαλύτερες από την πρώτη, θα δοθούν για τη Χώρα, μόνο εάν εκλεγεί ο νυν Δήμαρχος Καρβέλας Παναγιώτης, για τον οποίο τρέφω απεριόριστη εκτίμηση και εμπιστοσύνη.

Οι λόγοι, για τους οποίους προτρέπω όλους τους πολίτες του Δήμου Πύλου – Νέστορος και περισσότερο της Χώρας, να ψηφίσουν τον νυν Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, κύριο Καρβέλα Παναγιώτη, είναι ουσιαστικοί και έχουν σχέση με την πίστη μου, ότι οι χρηματικές δωρεές μου θα πιάσουν τόπο και έτσι το όραμά μου, για την αγαπημένη μου Χώρα, θα πραγματοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς έναν χρόνο πριν (15/10/2022) είχε γίνει η επίσημη παρουσίαση του ιδρύματος, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ανακοινωθεί ότι το ίδρυμα θα δωρίσει 300.000 ευρώ στο Μουσείο Χώρας για τη δημιουργία της νέας αίθουσας αρχαιοτήτων. 

Η ανάρτηση της κας Κολοκυθά, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή δημάρχου στον δήμο Πύλου – Νέστορος, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, δεδομένου ότι από πολλούς θεωρήθηκε εκβιαστική.

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά, πέντε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, διαφωνώντας με την παρέμβαση της Προέδρου του, εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιούν ότι παραιτούνται.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Τα κάτωθι μέλη του ΔΣ του ΙΚΚΣ Αρχαία Πύλος, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της πρόεδρου υπέρ του ενός εκ των δύο υποψηφίων δημάρχων μας. Θεωρούμε ότι ο ρόλος του Ιδρύματος είναι πάνω και πέρα από τις όποιες τοπικές Διοικήσεις. Υποχρέωση του Ιδρύματος είναι η συνεργασία του με την εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη Δημοτική αρχή. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε ανάλογη απόφαση του ΔΣ. Για τους λόγους αυτούς είμαστε αντίθετοι, παραιτούμεθα από το ΔΣ και αποχωρούμε από το Ίδρυμα.

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

Ηρώ Κοκκέβη (Αντιπρόεδρος)

Αγγελική Μπάρκα (Γραμματέας)

Δημήτρης Καγιάς (Ταμίας)

Παναγιώτης Αγγελόπουλος (Μέλος)

Βαρβάρα Φιλιπποπούλου (Μέλος)

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νεκρό ένα ανήλικο παιδί από πυροβολισμούς στο Ζεφύρι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πυροβολισμοί σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ – Βρέθηκαν τρεις κάλυκες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Ευρείες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα για την υλοποίηση 4 έργων – Αναλυτικά οι αλλαγές για οχήματα και αστικά λεωφορεία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μια σειρά από οδούς της Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν 4 διαφορετικά έργα προχωράει ο δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στο

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Ο Ηλίας Κανάκης καταγγέλλει έλλειμμα και ζητά παρέμβαση του Εισαγγελέα – Απόφαση Καρβέλα για «ειδικό έλεγχο των εσόδων του δήμου»

Σοβαρά ερωτήματα εγείρουν όσα έχουν ακολουθήσει την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Ηλία Κανάκη από την παράταξη του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα.

Δείτε επίσης