Καλαμάτα: Ξεκίνησαν οι διανοίξεις οδών του Σχεδίου Πόλεως του 1905 – Μπουλντόζες στην οδό Βουλγαροκτόνου 118 χρόνια μετά!

Ένας και πλέον αιώνας χρειάστηκε, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες διάνοιξης της οδού Βουλγαροκτόνου στην Καλαμάτα. «θα ακολουθήσουν και άλλες διανοίξεις», δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Εργασίες διάνοιξης της οδού Βουλγαροκτόνου ξεκίνησαν την Τρίτη (7/11 στην Καλαμάτα.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ότι καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις για τις ιδιοκτησίες που απαλλοτριώνονται (1.100.000 ευρώ)  και έτσι δόθηκε το πράσινο φως από την πολεοδομία για τη διάνοιξη της οδού.

Πρόκειται για διάνοιξη 200 περίπου μέτρων που θα δώσει άμεση διέξοδο της οδού Βουλγαροκτόνου στην οδό Ναυαρίνου και την παραλιακή ζώνη.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους Ανδρέα Καραγιάννη και Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε:

«Επιτέλους, το δάνειο των 4 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το ένα μέρος αυτού, το 1.100.000 ευρώ ήρθε, δόθηκε στους ιδιοκτήτες, και σήμερα ξεκινήσαμε τις διανοίξεις εδώ στη Βουλγαροκτόνου. Η διάνοιξη είναι περίπου 200 μέτρα, και θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες να κατεβαίνουν από την Κρήτης απευθείας και γρήγορα στην παραλιακή μας, στη Ναυαρίνου. Οι διανοίξεις αυτές προφανώς συνεχίζονται, και το επόμενο διάστημα μετά την ολοκλήρωση αυτού του δρόμου, θα πάει μια νέα πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συνεχίσουμε και με άλλους δρόμους, ενώ σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ θα προετοιμάσουμε και τα δίκτυα, και ό,τι άλλο χρειάζεται για να γίνει ολοκληρωμένη η δουλειά. Ξεκινήσαμε λοιπόν τις διανοίξεις του Σχεδίου Πόλεως του 1905, 118 χρόνια μετά».

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διανοίξεις σε δρόμους που έχουν ήδη προβλεφθεί και εμπεριέχονται στην εν λόγω πρόταση (Παπανικολή, Μεγ. Αλεξάνδρου, Μεθώνης, Κορώνης κ.λπ.). Οι διανοίξεις θα εγκρίνονται σταδιακά από το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Τα 4 εκατομμύρια είναι εξασφαλισμένα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχει ήδη αφαιρεθεί το 1.100.000 ευρώ για τη Βουλγαροκτόνου. Έχουμε σκοπό με τα δικά μας μέσα να μπορέσουμε να κάνουμε πολλά τεχνικά έργα, για να μπορέσουν να φτάσουν περισσότερα χρήματα και να κάνουμε περισσότερες διανοίξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

H Σελίν Ντιόν τραγούδησε μετά από 3,5 χρόνια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ηλεκτρικά ταξί στην Καλαμάτα: Αντικατάσταση του στόλου με επιδότηση από πόρους των 100 έξυπνων πόλεων της ΕΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προβληματισμός για την έλλειψη πόσιμου νερού στην Καλαμάτα: 40% κάτω τα αποθέματα στις πηγές που υδροδοτούν την πόλη!

Σοβαρό ζήτημα, σχετικά με την μελλοντική επάρκεια πόσιμου νερού στον δήμο Καλαμάτας, δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς τα αποθέματα ήδη βρίσκονται σε

Διαδοχικές συναντήσεις Βασιλόπουλου στην Αθήνα – Την Παρασκευή ανακοινώσεις για έργα, προβλήματα και νέους στόχους

Στην Αθήνα βρέθηκε τις τρεις προηγούμενες μέρες (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος κατά

Δήμος Καλαμάτας: Εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών – Οι 103 περιοχές που έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό [χάρτης]

Έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.636.000 ευρώ διεκδικεί ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να ενισχύσει την πυροπροστασία κατοικημένων περιοχών. Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για

Δείτε επίσης