Άγγελος Χρονάς:«Η εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, το παράδειγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

/

Σε ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων», η οποία διοργανώθηκε στο Ε.Β.Ε.Π (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά) από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά (Ε.Π.Α.Π) και τον Τομέα Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Πρόνοιας περιφέρειας Πελοποννήσου, Άγγελος Χρονάς, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Πρόνοιας τόνισε ότι «η αυτοδιοίκηση στοχεύει διαχρονικά στην υποστήριξη των πολιτών και ιδιαίτερα αυτών που την έχουν περισσότερο ανάγκη» και προσέθεσε ότι «οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί συμβάλλουν ή οφείλουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μηχανισμών κοινωνικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο, με στόχο τη δημιουργία περιβάλλοντος κοινωνικής ασφάλειας και ανάπτυξης για τους πολίτες».

Μιλώντας για το παράδειγμα της περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Χρονάς ανέφερε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου «έχει ως προτεραιότητά της την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, δίνοντας έμφαση στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την κοινωνική ένταξη ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, στην άρση των εμποδίων πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και στην κάλυψη των οξυμένων αναγκών πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες και δομές, στην προώθηση στην απασχόληση  και στην επανένταξη στην αγορά εργασίας».

Επιπλέον επεσήμανε ότι «τα εμπόδια για την καλή ψυχική υγεία δεν μπορούν να ξεπεραστούν μόνο μέσα στο πλαίσιο του συστήματος υγείας» και υπογράμμισε ότι «η αυξανόμενη ανησυχία, σχετικά με την ψυχική υγεία και την ευημερία των παιδιών και των εφήβων, έδωσε ώθηση στην προσπάθεια να παρασχεθεί μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στην πρόληψη, την έγκαιρη αντιμετώπιση και τη θεραπεία».

«Για να πραγματωθεί αυτό με αποτελεσματικότητα απαιτείται συστηματική συνεργασία από το εθνικό έως το τοπικό επίπεδο, καθώς και μεταξύ των επαγγελματικών τομέων», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Χρονάς.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ομπράντοβιτς: «Τώρα ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ καλά και έξυπνα»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τα δικαιώματα των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας στους βουλευτές Μεσσηνίας και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου – Τα αιτήματα για τον αιγιαλό

Επιστολή στους βουλευτές Μεσσηνίας και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου του Νομού απέστειλε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης