Χαρίτσης: Δεσμεύομαι, ως επικεφαλής της νέας ΚΟ της Αριστεράς, ότι θα δώσουμε τη μάχη εντός και εκτός Βουλής για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα

/

Την πρώτη του παρέμβαση, ως επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έκανε το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο βουλευτής Μεσσηνίας, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρθηκε στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Χαρίτσης σημειώνει:

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: τώρα, όχι αύριο

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια απαράδεκτη κατάσταση: το αυτονόητο δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών, μετατρέπεται σε παιχνίδι εσωτερικών ισορροπιών στις τάξεις της κυβέρνησης.

Ο «φιλελεύθερος» κύριος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά εμφανίζεται δέσμιος των συντηρητικών και αντιδραστικών φωνών στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για αναβολή του ζητήματος κάτω από την πίεση του κυρίου Βορίδη και όσων συμφωνούν με αυτόν. Αυτή είναι η Δεξιά στη χώρα μας. Μια παράταξη που αρνείται ένα αυτονόητο δικαίωμα όλων των πολιτών στο όνομα των δικών της εσωτερικών αντιφάσεων.

Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να την περιμένει. Δεσμεύομαι, ως επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, ότι θα δώσουμε τη μάχη εντός και εκτός Βουλής για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα.

Και αν η κυβέρνηση συνεχίσει στο δρόμο των αναβολών, θα καταθέσουμε άμεσα σχετική νομοθετική πρόταση. Έτσι ανατρέπεται η ηγεμονία της Δεξιάς. Στην πράξη. Στο πλευρό της κοινωνίας και των κοινωνικών κινημάτων που ζητούν το αυτονόητο: ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες!

Διάβασε επίσης:

Συνέντευξη Σαμαρά: Κακή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν, «όχι» στον γάμο ομοφύλων -Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στ. Κασσελάκης: Υπέρ «του αγώνα της Παλαιστινιακής Αρχής, όχι της Χαμάς»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μ. Βορίδης: Εθελοντική η υπαγωγή στο τεκμαρτό εισόδημα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πρωτοβουλία Χρυσομάλλη: «Ανοίγει» και πάλι η συζήτηση για τον περιμετρικό της Πύλου – Δεσμεύσεις του Χρήστου Σταϊκούρα σε συνάντηση με τον βουλευτή Μεσσηνίας

Μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα της Μεσσηνίας απασχόλησαν συνάντηση που είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,