Απογοητευτικά στοιχεία για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας: Μεγάλη μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό το 2023

/

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σχετικά με την κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το 2023, καθώς διαπιστώνεται μεγάλη μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό.

Τα σχετικά στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου την Κυριακή (26/11).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία:

  • Μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2023 το σύνολο των διακινηθέντων επιβατών εξωτερικού – εσωτερικού ανήλθε σε 296.732, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022 στον αερολιμένα Καλαμάτας είχαν διακινηθεί 348.027 επιβάτες.
  • Η αεροπορική κίνηση εσωτερικού φέτος ανήλθε σε 25.157 επιβάτες ενώ το 2022 είχε ανέλθει σε 23.062. Σημειώνεται ότι φέτος εκτελέστηκαν 4 τακτικές εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα, ενώ το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα δεν λειτούργησε κατά τον Σεπτέμβριο. 
  • Η αεροπορική κίνηση εξωτερικού (αφίξεις/αναχωρήσεις) ανήλθε σε 271.757 επιβάτες. Το αντίστοιχο διάστημα του 2022 η κίνηση εξωτερικού είχε ανέλθει σε 324.965 επιβάτες.
  • Με αεροταξί και ιδιωτικά αεροσκάφη, που αποτελούν σημαντικό ποσοστό της κίνησης στον αερολιμένα Καλαμάτας, το 2023 διακινήθηκαν 2.664 επιβάτες, ενώ το 2022 είχαν διακινηθεί 2.887 επιβάτες.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου, σε ανακοίνωση του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», σημειώνεται:

«Ευχαριστούμε την Διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τη συνεχή υποστήριξη και το προσωπικό της ΥΠΑ, ιδιαίτερα του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας και τους αποσπασθέντες υπαλλήλους στον “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, τους συνεργάτες της μονάδας 120 ΠΕΑ, του Αστυνομικού Σταθμού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αερολιμένα, καθώς  και όλους τους εργαζόμενους και φορείς του αερολιμένα για την ομαλή ολοκλήρωση μιας ακόμη θερινής περιόδου. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και τους τοπικούς φορείς για το ενδιαφέρον τους και τη συνδρομή τους στην κάλυψη αναγκών του αερολιμένα».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλ. Τσίπρας: «Η πολυδιάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγει το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων και των ακροδεξιών ιδεών»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Νέα Αριστερά» το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Επιστολή του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας στους βουλευτές Μεσσηνίας και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου – Τα αιτήματα για τον αιγιαλό

Επιστολή στους βουλευτές Μεσσηνίας και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου του Νομού απέστειλε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης