Βασιλόπουλος: «Άδικο να ενσωματωθεί η ΔΕΥΑΚ με άλλες επιχειρήσεις ύδρευσης – Θα πρέπει να παραμείνει αυτόνομη»

/

Τις ενστάσεις του για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που προβλέπει συγχώνευση των ΔΕΥΑ και δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρήσεων, που θα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές εξέφρασε την Τρίτη ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο κ. Βασιλόπουλος χαρακτήρισε «άδικη» για το Δήμο Καλαμάτας μια τέτοια εξέλιξη, καθώς η ΔΕΥΑ Καλαμάτας είναι μια υγιής Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης με αποθεματικό 9 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε:

«Η ΔΕΥΑ Καλαμάτας είναι μια επιχείρηση η οποία έχει αποθεματικό περίπου 9 εκατομμύρια. Υπάρχουν άλλες ΔΕΥΑ που χρωστούν πάρα πολλά χρήματα, εκατομμύρια. Είναι πάρα πολύ άδικο, μια προσπάθεια που έχει γίνει εδώ στην Καλαμάτα, από τους δημότες, από την καλή και ορθή διαχείριση να ενσωματωθεί με ζημιές και ελλείμματα που έχουν άλλες ΔΕΥΑ. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να παραμείνει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας όπως είναι, αυτόνομη, και να μπορεί να συνεχίσει να επιτελεί το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Μην ξεχνάμε ότι φέτος, για το 2024, εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ που είναι 49.800.000 ευρώ».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΟΥ: Η κατάσταση στη Γάζα «επιδεινώνεται με την ώρα»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωσε Καρβαλιάλ ο Ολυμπιακός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ