Καρβαλιάλ: «Προτεραιότητα να ενώσουμε την ομάδα, οι αλλαγές να γίνουν… χθες»

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ παρουσιάστηκε στον Τύπο λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που κοινοποιούσε την πρόσληψή του.

Η παρουσίασή του ακολούθησε εκείνη του συμπατριώτη του νέου τεχνικού διευθυντή, Πέδρο Άλβες. Στις πρώτες δηλώσεις του ο Καρβαλιάλ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον κόσμο του συλλόγου που ακολούθησε κατά χιλιάδες τους «ερυθρόλευκους» στον Βόλο παρά την προηγηθείσα βαρύτατη ευρωπαϊκή ήττα (από τη Φράιμπουργκ).

Ο Ίβηρας τεχνικός αναφέρθηκε στους στόχους του, υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος για αλλαγές και πως «θέλω» του είναι ο Ολυμπιακός να αποτελέσει μια ομάδα με πολύ καλή και ισορροπημένη επιθετική και αμυντική λειτουργία.

«Σήμερα είναι ιδιαίτερη στιγμή καθώς καλωσορίζω ένα προπονητή τον οποίο πιστεύω πολύ, τον γνωρίζω καλά κι έχω εμπιστοσύνη τόσο στον ίδιο, όσο και στην ομάδα του. Η επιλογή του Καρβαλιάλ είναι δική μου, καθώς είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι πολύ καλά και πιστεύω ότι μπορεί να ανταπεξήλθε στην πίεση», έκανε την… εισαγωγή ο Πέδρο Άλβες.

«Κι όταν ο πρόεδρος με εμπιστεύτηκε για να προτείνω έναν προπονητή ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Κάρλος Καρβαλιάλ ρωτήθηκε και τοποθετήθηκε για: 

Την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και επιστρέφω στην Ελλάδα. Κι εγώ κι οι συνεργάτες μου γνωρίζουμε το μέγεθος του Ολυμπιακού, ξέρουμε ότι είμαστε μία από τις σημαντικότερες ομάδες του κόσμου, το πιστεύουμε και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό.

Το γεγονός ότι μετά από μία βαριά ήττα στην Ευρώπη 6.000 φίλοι του Ολυμπιακού τον ακολούθησαν στον Βόλο για να παρακολουθήσουν τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγαλείου του. Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό. Βρισκόμαστε εδώ για να κερδίσουμε, για να αγωνιστούμε με τον καλύτεροι δυνατό τρόπο και στις τρεις διοργανώσεις που ο Ολυμπιακός παίρνει μέρος. Όλα είναι ανοιχτά κι όλα είναι πιθανά να συμβούν».

Το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας: «Εύχομαι ο κόσμος μας να συνεχίσει να βρίσκεται μαζί μας, όπως μας ακολούθησε στον Βόλο, να το κάνεις και στο επόμενο ματς του πρωταθλήματος, αλλά και σε όλες τις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε τη Θύρα 7 και τον κόσμο του Ολυμπιακού στο πλευρό μας, γιατί μόνο ενωμένοι, μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τους στόχους μας. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε πραγματικά να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα των φιλάθλων μας και μόνο μαζί τους, με τη δική τους στήριξη θα τα καταφέρουμε».

Τις αγωνιστικές προκλήσεις και πόσο θα χρειαστεί για να δει την ομάδα που θέλει: «Η υποχρέωση να κερδίζουμε πάντα υπάρχει. Έχω μεγάλη εμπειρία και σε διάφορα πρωταθλήματα, οπότε το μόνο που θα πω είναι οι αλλαγές να γίνουν… χθες, οι αλλαγές πρέπει να γίνονται σύντομα. Ο πρώτος στόχος είναι να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι που έρχεται».

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν: «Η προτεραιότητα είναι να ενώσουμε την ομάδα. Να είμαστε όλοι μαζί όπως και οι οπαδοί. Όταν ενωθούμε μπορούμε να γίνουμε μία μεγάλη δύναμη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ογδόντα Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έναρξη της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιστορικό υψηλό στις νέες αιτήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και τον Νοέμβριο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ