Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας: 9.598 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. βεβαιώθηκαν το 2023

Τα στοιχεία των δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας, κατά το 2023, έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

Στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας, κατά το έτος 2023, πραγματοποιήθηκαν αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελιών πολιτών οι εξής δράσεις από τα αρμόδια τμήματα:

Α. Τμήμα Αστυνόμευσης και Φύλαξης

 • Δέχθηκε 300 τηλεφωνικές καταγγελίες – αιτήματα πολιτών, τα οποία διαβιβάστηκαν στο τηλεφωνικό κέντρο του Ε.ΣΥ.Κ. , όπου πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχοι έλεγχοι από την Υπηρεσία ή διαβιβάστηκαν στις καθ’ ύλην  αρμόδιες Υπηρεσίες.
 • Διενήργησε 336 κατ’ οίκον επισκέψεις και  πραγματοποίησε 329 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν.
 • Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση συνολικά σε 536 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (17 Δημοτικά Σχολεία της πόλης).
 • Παρείχε σε 141 περιπτώσεις συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες (Τεχνική Υπηρεσία, Γεωτεχνικών, Απορριμμάτων και Οχημάτων, Πρόνοια) του Δήμου.
 • Διενέργησε 47 αυτοψίες σχετικά με εγκαταλειμμένα οχήματα, ενημερώνοντας την αρμόδια υπηρεσία για ενέργειες.
 • Εκτέλεσε 106 Περιπολίες (πρωινές και απογευματινές) στις Δημοτικές Κοινότητες για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και τάξης στους κατοίκους αυτών.
 • Επεξεργάστηκε 225 αιτήσεις σύμφωνης γνώμης χρήσης  κοινόχρηστου χώρου από εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • Επεξεργάστηκε 410  έγγραφα αιτήματα πολιτών
 • Πραγματοποίησε 585 επιδόσεις σε επιχειρήσεις για ενημέρωση των , σχετικά με την έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου,  τις υποχρεώσεις τους ως προς την τήρηση των ΑΔΣ περί κοινοχρήστων χώρων, τις υποχρεώσεις τους για την τήρηση του κανονισμού καθαριότητας , την χορήγηση προσωρινής άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου κ.α.
 • Εισηγήθηκε σε 28 σημεία της πόλης σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της τεχνικής αστυνόμευσης.
 • Επιλήφθηκε σε 24 περιπτώσεις και προέβη σε ενέργειες ως προς την προσωρινή άρση επικινδυνότητας και ενημερώνοντας τις καθ’ύλην αρμόδιες υπηρεσίες.          

Οι διενεργηθέντες έλεγχοι αφορούν όλες τις ασκούμενες από τη Δημοτική Αστυνομία αρμοδιότητες. Ειδικότερα διενεργήθηκαν:

 • Καθημερινοί έλεγχοι βασικών οδών της πόλης από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και έλεγχοι μετά από καταγγελίες πολιτών. Βεβαιώθηκαν συνολικά 9.598 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
 • 296 έλεγχοι τήρησης των διατάξεων περί καθαριότητας και περιβάλλοντος. Έγιναν συστάσεις και στις περιπτώσεις που δεν συμμορφώθηκαν βεβαιώθηκαν 33 παραβάσεις περί κανονισμού καθαριότητας.
 • Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σχετικά με την χρήση των κοινόχρηστων χώρων, συντάχθηκαν 930 εκθέσεις αυτοψίας περί χρήσης κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα, οικοδομικά υλικά καθώς και περί τελών καθαριότητας και φωτισμού.
 • 194 έλεγχοι τήρησης των διατάξεων για τα ζώα συντροφιάς. Έγιναν συστάσεις και στις περιπτώσεις που δεν συμμορφώθηκαν συντάχθηκαν 4 πράξεις βεβαίωσης προστίμων.

Β. Ενιαίο Συντονιστικό  Κέντρο (Ε.ΣΥ.Κ)

Το ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Ε.ΣΥ.Κ) στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας-Ενεργειών Ελληνικής & Δημοτική Αστυνομίας Δήμου Καλαμάτας, δέχθηκε συνολικά 4.220 τηλεφωνικές κλήσεις πολιτών – υπηρεσιών εκ των οποίων οι 2.555 διεκπεραιώθηκαν  από το  Τμήμα Αστυνόμευσης και Φύλαξης της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, 635 διαβιβάστηκαν  στην ΕΛ.ΑΣ και 1.030 περιπτώσεις που περαιώθηκαν από το τηλεφωνικό κέντρο του Ε.ΣΥ.Κ.

Οι 2.922 αφορούσαν παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 47 εγκαταλελειμμένα οχήματα, 194 τήρηση των κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς και 1.057 λοιπών περιπτώσεων.

Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων μεταξύ Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 403 κοινές δράσεις ήτοι 49 εποχούμενες περιπολίες με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας για την εξάλειψη της αντικοινωνικής στάθμευσης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ακόμα, 102 πεζές περιπολίες εντός πόλεως από κοινού με το  Α.Τ. Καλαμάτας, 102 κλιμάκια ελέγχου στην υπαίθρια αγορά στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο και στην Κεντρική Λαϊκή Αγορά, με αντικείμενο την αστυνόμευση και την καταπολέμηση του παραεμπορίου  και τέλος 150 κοινές δράσεις περιπολίας σε τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας.     

Γ. Τμήμα Ελέγχων και Αδειοδοτήσεων

105 βεβαιώσεις εγκατάστασης ΚΥΕ
140 έλεγχοι  γνωστοποιήσεων ΚΥΕ
8 άδειες υπαίθριου εμπορίου, χειροτέχνες
8 άδειες υπαίθριου εμπορίου, ετήσιας διάρκειας (πανηγύρια)
40 άδειες κοινόχρηστου χώρου & κουβούκλια περιπτέρων
14 χρηματικοί κατάλογοι για μισθώματα περιπτέρων
5 βεβαιώσεις ασκήσεως επαγγέλματος (κομμωτές κ.λπ.)
40 εισηγήσεις σε Συλλογικά Όργανα
2 πρόστιμα και 7 σφραγίσεις σε περιπτώσεις επιβολής κυρώσεων ΚΥΕ
25 άδειες παράτασης ωραρίου μουσικής σε ΚΥΕ
10 άδειες παραστάσεων
5 άδειες εγκατάστασης – γνωστοποιήσεις ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων
(λούνα παρκ, τσίρκο, κ.λπ.)
750 επιδόσεις εγγράφων
50 έγγραφες απαντήσεις σε πολίτες ή άλλες υπηρεσίες για διάφορα θέματα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόστιμα για αισχροκέρδεια: Την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή οι βεβαιώσεις της ΔΙΜΕΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκατοντάδες νεκροί από τις μεγαλύτερες πλημμύρες που έχουν σημειωθεί εδώ και 60 χρόνια στη λεκάνη του ποταμού Κονγκό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Ευρείες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα για την υλοποίηση 4 έργων – Αναλυτικά οι αλλαγές για οχήματα και αστικά λεωφορεία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μια σειρά από οδούς της Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν 4 διαφορετικά έργα προχωράει ο δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στο

Δείτε επίσης