Σήκωσε το γάντι η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά: Σε αυστηρούς τόνους η απάντηση στα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου

15 Ιανουαρίου 2024

Εξακολουθεί να προκαλεί τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και το ζήτημα της αποχής των βουλευτών που διαφωνούν.

Την αντίδραση της πλευράς του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσαν οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στον πρώην Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος στην κυβερνητική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια και στο ζήτημα της αποχής των βουλευτών που διαφωνούν, σημείωσε:

«Ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε απόψεις που έχει διατυπώσει ξανά, γνωστές απόψεις και ως προς την αποχή είναι ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός εκπροσωπώντας την εκτελεστική εξουσία εισηγείται αυτή τη νομοθετική παρέμβαση και προφανώς ζητάει και από τους βουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και απευθύνει κάλεσμα συνολικά στα υπόλοιπα κόμματα και βουλευτές.

Από εκεί και πέρα απευθυνόμενος σε εκείνους που σκέφτονται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο είπε ότι είναι προτιμότερο να απέχουν. Η αποχή είναι μια κοινοβουλευτική στάση. Ο κ. Σαμαράς ως έμπειρος κοινοβουλευτικός το γνωρίζει και ο ίδιος στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης είχε επιλέξει την αποχή.

Ο πρωθυπουργός ζητάει την υπερψήφιση αλλά προφανώς από την καταψήφιση είναι προτιμότερη η αποχή. Όταν θες να περάσει ένα νομοσχέδιο, θες να λυθεί μια άδικη εκκρεμότητα για κάποιους συμπολίτες σου εδώ και πολλά χρόνια. Και το 2015 και τώρα τηρείται μια παράδοση στην ΝΔ μη επιβολής κομματικής πειθαρχίας για ζητήματα δικαιωμάτων. Δεν βλέπω καμία αντίφαση μεταξύ του τι συνέβη τότε και του τι συμβαίνει σήμερα. Αντίθετα βλέπω μια συνέπεια λόγων και έργων του πρωθυπουργού και μια συνέπεια προς το σύνολο των πολιτών».

Τα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της πλευράς του Αντώνη Σαμαρά, η οποία απάντησε το απόγευμα της Δευτέρας σε αυστηρούς τόνους:

«Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών “φροντιστηρίων” του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να “επιτεθεί” στον κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον… Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!!

Δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ. Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά , στη μητέρα και στον πατέρα;

Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την “αποχή”. Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το “ζήτημα συνείδησης” που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!».

Διάβασε επίσης:

Ηχηρή διαφωνία Σαμαρά με το «κάλεσμα» Μητσοτάκη σε αποχή των βουλευτών – Η απάντηση του πρώην Πρωθυπουργού στο messiniapress

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη φυλακή για απάτες 53χρονη που απέσπασε 280.000 ευρώ από ανυποψίαστα θύματα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γ. Γεραπετρίτης: Να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να αποκλιμακωθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Ανασχηματισμός: Σε …καραντίνα διαρκείας οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας – «Μουρμούρα» για τις επιλογές Μητσοτάκη

Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμειναν για μια ακόμα φορά οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς στον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (14/6)

Δείτε επίσης