Διευκρινήσεις Μαρινάκη για τις αναφορές στον Σαμαρά : «Αλίμονο αν τον θεωρούσαμε αντίπαλο», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

16 Ιανουαρίου 2024

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια κυριάρχησε σε συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Μιλώντας για την αναφορά που ο ίδιος έκανε χθες, σχετικά με τη στάση που τήρησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, το 2015, ο κ. Μαρινάκης έδωσε κάποιες διευκρινίσεις:

«Μισό λεπτό. Ο πρωθυπουργός τι είπε; Ένας άνθρωπος που θέλει να περάσει ένα νομοσχέδιο ζητάει την υπερψήφιση και το έκανε. Είπε από την καταψήφιση, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, γιατί είναι και πρόεδρος της Ν.Δ., είναι προτιμότερη η αποχή. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει αντιληπτό. Εγώ, λοιπόν, απάντησα σε μία ερώτηση εκθέτοντας την πραγματικότητα». Και όπως τόνισε «δεν είναι θέμα κουκιών. Είναι ένα νομοσχέδιο για εμάς σημαντικό που ρυθμίζει τα δικαιώματα κάποιων ανθρώπων. Θεωρώ ότι αφορά συγκεκριμένους ανθρώπους και μόνο, αλλά είναι ιερά τα δικαιώματα όλων των πολιτών αυτής της χώρας. Θέλουμε να περάσει. Αυτή είναι και η έννοια της εκτελεστικής εξουσίας. Με απόλυτο σεβασμό στη νομοθετική εξουσία απευθυνόμαστε, κατά παράδοση της παράταξής μας, χωρίς κομματική πειθαρχία, σε ζητήματα δικαιωμάτων και ζητάμε με επιχειρήματα από τους βουλευτές να το ψηφίσουν».

Τόνισε επίσης πως δεν τίθεται θέμα απάντησης από τον ίδιο στον πρώην πρωθυπουργό: «εγώ δεν απαντάω, δεν θα μπορούσα να απαντήσω, στον πρώην πρωθυπουργό. Εγώ απαντάω με την αλήθεια. Είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που σε δύσκολα χρόνια εισαγόμενων κρίσεων οφείλει, όπως κάθε κυβέρνηση, να δίνει απαντήσεις. Κυρίως με τις πολιτικές της. Πολλές φορές να απαντήσει και σε σπέκουλα και σε fake news από την αντιπολίτευση. Αυτό, λοιπόν, που έχω καθήκον να κάνω είναι να παρουσιάζω το κυβερνητικό έργο και όταν πρέπει να απαντήσω, είτε σε μια κατηγορία, είτε σε μία επίθεση, είτε σε κάτι το οποίο μπορεί να ακουστεί και πρέπει να απαντηθεί με επιχειρήματα, θα το κάνω. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω με βάση την αλήθεια και την πραγματικότητα».

Σε επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους τόνισε συνολικά ότι «Αλίμονο αν θεωρούσαμε, κ. Παπαδάκη, αντίπαλο, έναν πρώην πρόεδρό μας και πρωθυπουργό της χώρας με πάρα πολλά τα οποία έγιναν σε δύσκολα χρόνια, έναν εν ενεργεία βουλευτή της παράταξής μας, -αλίμονο- και νομίζω αυτό είναι γνωστό και έχει αποτυπωθεί. Εμείς προσπαθούμε ως κυβέρνηση να φέρουμε εις πέρας πολύ δύσκολες αποστολές σε δύσκολα χρόνια ως καθήκον απέναντι στους πολίτες, να αντιμετωπίσουμε κρίσεις και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».

Είπε ακόμη πως δεν τίθεται κανένα θέμα καθώς «Μέσα στη Ν.Δ. όλα αυτά τα χρόνια ακούγονταν διαφορετικές απόψεις. Απόψεις για πολλά θέματα. Στο τέλος της ημέρας, όμως, προχωρούσε η Ν.Δ. μπροστά ενωμένη. Εδώ, επειδή δεν υπάρχει και θέμα κομματικής πειθαρχίας, είναι λογικό να ακουστούν απόψεις και θα υπάρχουν και εκφράσεις με την ψήφο. Προσέξτε, το ξαναλέω, εγώ δεν έκανα τίποτα περισσότερο από αυτό το οποίο έχω καθήκον. Να απαντάω σε ερωτήσεις με την πραγματικότητα, όπως ισχύει».

Διάβασε επίσης:

Σήκωσε το γάντι η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά: Σε αυστηρούς τόνους η απάντηση στα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9,5% στο 11μηνο του 2023 – Δεύτερη σε αύξηση πωλήσεων η Πελοπόννησος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χρυσόστομος για ομόφυλα ζευγάρια: «Προβάλλεται ένα νέο μοντέλο οικογένειας για το οποίο ακόμα δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνέπειές του»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Ανασχηματισμός: Σε …καραντίνα διαρκείας οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας – «Μουρμούρα» για τις επιλογές Μητσοτάκη

Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμειναν για μια ακόμα φορά οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς στον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (14/6)

Δείτε επίσης