«Συναγερμός» σε Καλαμάτα και Μεσσήνη: Αλλεπάλληλες συσκέψεις με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας για την παραβατικότητα

Συσκέψεις σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, με τη συμμετοχή των Δημάρχων, στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα παραβατικότητας στους δύο δήμους.

Οι συσκέψεις σε Καλαμάτα και Μεσσήνη είναι αποτέλεσμα του έντονου προβληματισμού που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι, κυρίως στην περιφέρεια των δύο περιοχών, έχουν πολλαπλασιαστεί οι παραβατικές συμπεριφορές.

Πλέον, εκείνο που μένει να απαντηθεί είναι ποιες πρωτοβουλίες και ποια μέτρα είναι διατεθειμένο να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ παραμένει ανοιχτό να υπάρξει συνάντηση και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι ανακοινώσεις των Δήμων

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Καλαμάτας σημειώνεται:

«Με αντικείμενο την έξαρση φαινόμενων παραβατικών συμπεριφορών που το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024. Στη σύσκεψη μετείχαν συνεργάτες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Γεν. Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Αθανάσιος Χριστόπουλος, αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαμάτας Αναστάσιος Ηλιόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παντελής Δρούγας, αιρετοί του Δήμου και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων.

Κατά τη σύσκεψη υπήρξε παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης καθώς και αναφορά σε περιστατικά που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δήμο, με αποτέλεσμα να κλονιστεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Έγινε αναλυτική συζήτηση και κατατέθηκε εκ μέρους του Δήμου υπόμνημα με τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει, κατά τις τελευταίες συναντήσεις – συνεδριάσεις σε Κοινότητες του Δήμου.

Επίσης, από τη συζήτηση προέκυψαν συγκεκριμένα συμπεράσματα και εκφράστηκε η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη και τις κοινότητες, μέσα από στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις και ενέργειες που συμφωνήθηκαν να υλοποιηθούν και για ευνόητους λόγους δεν είναι ανακοινώσιμοι.  

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση ανέφερε:

“Πριν από λίγο συναντηθήκαμε με στελέχη του Υπουργείου Προστασία του Πολίτη, με επιστημονικό συνεργάτη του Υπουργού, με τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή, και άλλα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και στελέχη του Δήμου Καλαμάτας, όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και οι Πρόεδροι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, όπου και τους παρουσιάσαμε την κατάσταση όπως έχει σήμερα.

Μια κατάσταση που προφανώς μας προβληματίζει όλους καθώς βλέπουμε μια επιθετική συμπεριφορά όσον αφορά την παραβατικότητα, αύξηση της παραβατικότητας, σε σχέση με το 2020 όπου έγιναν πάρα πολλά βήματα στη σωστή κατεύθυνση, με τη δημιουργία του Ενιαίου Συντονιστικού αλλά και την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης με την ομάδα ΟΠΚΕ. Τα θέσαμε όλα αυτά αναλυτικά. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε τα στελέχη για τις συζητήσεις που έχουν γίνει τις προηγούμενες ημέρες, και έχουμε πει ότι θα ανταλλάξουμε και τις πληροφορίες για την καταγραφή των θεμάτων, που έχουν προκύψει ώστε να συναντήσουμε και τον Υπουργό, και να ακολουθήσουν νέες διαδικασίες που αφορούν την αντιμετώπιση όλων αυτών των παραβατικών συμπεριφορών. Που δημιουργούν προβληματισμό στον κόσμο, καθώς βλέπουμε και μέσα στην πόλη πλέον να υπάρχουν παραβατικά περιστατικά με επιθέσεις και ξυλοδαρμούς.

Βλέπουμε στα σχολεία να υπάρχουν άσχημες συμπεριφορές μεταξύ μαθητών και όλα αυτά δημιουργούν μια ανασφάλεια στον κόσμο. Εμείς οφείλουμε όσο μπορούμε, παρά το ότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να στηρίξουμε το έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του αρμόδιου Υπουργείου, όχι μόνο του Προστασίας του Πολίτη αλλά και του Παιδείας, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα πράγματα στην περιοχή μας”».  

Σε ανακοίνωση του δήμου Μεσσήνης αναφέρεται:

«Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή επιτελικών στελεχών – συνεργατών του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς και εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στο γραφείο του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, με θέμα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στη Μεσσήνη και την ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου μας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν έκνομες συμπεριφορές και συμβάντα, τα οποία έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα και έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στον Υπουργό.

Σημειώθηκε ότι τα τελευταία γεγονότα έχουν διαταράξει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των Δημοτικών Κοινοτήτων με αποτέλεσμα οι πολίτες να αισθάνονται απροστάτευτοι.

Από τη συζήτηση κατέστη σαφές ότι υπάρχει πολιτική βούληση να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό των φαινομένων αυτών γι’ αυτό και υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο αίτημα του Δημάρχου.

Ο κ. Αθανασόπουλος από την πλευρά του ζήτησε να καταρτιστεί ειδικό σχέδιο δράσης και να ενισχυθεί άμεσα και σε μόνιμη βάση η αστυνόμευση στην περιοχή, με μοναδικό στόχο τη μείωση της παραβατικότητας και της επανάκτησης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών του Δήμου μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο συνεργάτης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Γαλιάτσος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Aντιστράτηγος Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Υποστράτηγος Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Διοικητής και ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ο υποδιοικητής Ασφαλείας Καλαμάτας, ο προϊστάμενος της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Γεωργόπουλος και  Δημήτρης Γαλιάτσος.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα διαμαρτυρία των αγροτών στους δρόμους της Καλαμάτας – Έχυσαν γάλα στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νεκρή 63χρονη ύστερα από πτώση από τον 8ο όροφο ξενοδοχείου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Ευρείες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα για την υλοποίηση 4 έργων – Αναλυτικά οι αλλαγές για οχήματα και αστικά λεωφορεία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μια σειρά από οδούς της Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν 4 διαφορετικά έργα προχωράει ο δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στο

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Ο Ηλίας Κανάκης καταγγέλλει έλλειμμα και ζητά παρέμβαση του Εισαγγελέα – Απόφαση Καρβέλα για «ειδικό έλεγχο των εσόδων του δήμου»

Σοβαρά ερωτήματα εγείρουν όσα έχουν ακολουθήσει την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Ηλία Κανάκη από την παράταξη του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα.

Δείτε επίσης