Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε περιοχή της Κορώνης προκαλεί αντιδράσεις – Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή

15 Φεβρουαρίου 2024

Τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας έχει προκαλέσει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή της Κορώνης.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής και προγραμματίζουν συλλαλητήριο για την ερχόμενη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της επιτροπής των κατοίκων σημειώνεται:

«Στον Δήμο Πύλου-Νέστορος και στην περιοχή της Κορώνης, η εταιρεία με την επωνυμία Μαυροβούνι ΑΕ προτίθεται να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στο βουνό μας το οποίο ανήκει στο δίκτυο natura 2000 (GR2550003) με ότι αυτό συνεπάγεται για τα προστατευόμενα και σπάνια είδη βλάστησης και πανίδας, αλλά και συνολικά για την ευρύτερη περιοχή.

Η τοπική κοινωνία έχει ταχθεί σύσσωμη κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης όπου μετά από γενικές συνελεύσεις των κατοίκων της περιοχής, έχει συσταθεί επιτροπή κατά των ανεμογεννητριών Μαυροβουνίου όπου δεσμεύεται να αγωνιστεί με κάθε μέσο, ώστε να μην επιτρέψει σε ΚΑΝΕΝΑΝ μεγαλοεπενδυτή της καταστροφής, να καταπατήσει και να μετατρέψει σε βιομηχανική περιοχή τον μόνο πνεύμονα πρασίνου που μας έχει απομείνει, μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές όπου έχουν πλήξει βάναυσα την περιοχή μας.

Όλοι οι φορείς τάσσονται κατά της εγκατάστασης με ομόφωνες αποφάσεις των συμβουλίων με κύρια την χθεσινή (13/2) επίσης ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, όπου και ο Δήμος με την σειρά του τάσσεται κατά και δεσμεύεται να κινηθεί νομικά κατά παντών υπευθύνων. 

Έχοντας χρέος να προστατεύσουμε τη γη μας από τις εταιρείες και τους κολλητούς τους, που δεν έχουν κανέναν πλέον φραγμό μπροστά στο χρήμα και τα κέρδη τους, 

Λέμε ΟΧΙ στο έγκλημα στο Μαυροβούνι! 

Λέμε ΟΧΙ στην θυσία της φύσης!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλων την Κυριακή 18/2 στις 11:00 πμ στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στον Πόρο Χρυσοκελλαριάς στην αρχή του δρόμου για το βουνό».

φωτογραφία αρχείου

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπάσκετ – Κύπελλο Ελλάδας: Ώρα final – 8 στο Ηράκλειο – Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σχεδόν 500 δισεκ. δολάρια χρειάζονται για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης