Το Ιράν υποστηρίζει πως το Ισραήλ ευθύνεται για επίθεση εναντίον αγωγών αερίου

21 Φεβρουαρίου 2024

Το Ισραήλ ήταν πίσω από την επίθεση της περασμένης εβδομάδας σε ιρανικούς αγωγούς αερίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Τζαβάν Οουτζί, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Δύο εκρήξεις έπληξαν στις 14 Φεβρουαρίου το κύριο ιρανικό δίκτυο αγωγών αερίου μέσω του οποίου μεταφέρεται το αέριο από το νότο προς το βορρά και ο Οουτζί τις είχε αρχικά χαρακτηρίσει «τρομοκρατική ενέργεια δολιοφθοράς», χωρίς όμως να κατονομάσει υπόπτους.

«Ο εχθρός επεδίωκε να διακόψει την παροχή αερίου στα νοικοκυριά … όμως μέσα σε δύο ώρες οι συνάδελφοί μας εργάσθηκαν να να αντιμετωπίσουν την ισραηλινή συνωμοσία που προκάλεσε ζημιές μόνο σε μερικούς αγωγούς», δήλωσε σήμερα ο Οουτζί.

Το Δεκέμβριο ομάδα χάκερ, τους οποίους το Ιράν κατηγορεί ότι έχουν σχέσεις με το Ισραήλ, δήλωσε πως πραγματοποίησε κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας μέχρι και του 70% των πρατηρίων βενζίνης στο Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τη Φερεντσβάρος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας – Αδιέξοδο στον ΟΗΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Σολτς και Σούνακ ανακοίνωσαν κοινό εξοπλιστικό πρόγραμμα και δεσμεύθηκαν για συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία

Την στενή συνεργασία Γερμανίας-Βρετανίας, ειδικά στον τομέα της ασφαλείας, επαναβεβαίωσαν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα

Δείτε επίσης