Αιχμηρή ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία

23 Φεβρουαρίου 2024

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας τοποθετείται επί του ζητήματος της επέκτασης του χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα της κεντρικής πλατείας.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας σημειώνεται:

O Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας Σ.Κ.Ε.Α.Κ. παίρνει θέση για το θέμα αλλαγής της κανονιστικής και επέκταση των ορίων χρήσης για τα καταστήματα της πλατείας.

Εμείς στηρίζουμε την νομιμότητα που εξυπηρετεί τον υγιή και ισότιμο ανταγωνισμό.Πάντα προσπαθούμε να διεκδικούμε τα καλύτερα για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους σεβόμενοι τον νόμο και τους συμπολίτες μας.

Πάγια θέση μας είναι ότι οι κανονιστικές αποφάσεις του Δήμου δεν τροποποιούνται και δεν μεταβάλλονται στο πόδι. Χρειάζονται μελέτη γνώση και διαβούλευση για να τροποποιηθούν. Οι κανονιστικές αποφάσεις πρέπει να βγαίνουν μετά από αναλογιστικές μελέτες που τεκμηριώνουν και δεν αμφισβητούν τα δίκαια άλλων.

Η κανονιστική του Δήμου που είναι σε ισχύει έχει δημιουργηθεί μετά από πολύ κόπο και μεγάλη διαβούλευση. Όταν την τροποποιούμε τμηματικά πιθανώς να δημιουργήσουμε θέμα σε άλλες επιχειρήσεις. Θέλει προσοχή και ανοιχτή διαβούλευση. 

Βασική διεκδίκηση του δικού μας Συλλόγου εφόσον υπάρξει αλλαγή της κανονιστικής είναι η μείωση των τιμών σε κάποιες ζώνες που δεν έχουν την ίδια εμπορική ζήτηση όπως η πλατεία. Αφορά το σύνολο του κλάδου. 

Για το θέμα της συναλλαγής των καταστημάτων της πλατείας με το Δήμο για επιπλέον παραχώρηση την περίοδο των εορτών δεν θα ασχοληθούμε. Ο κόσμος βλέπει ακούει και κρίνει. Η θέση μας ήταν είναι και θα είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης δημόσιου χώρου ή βήματος. Η εκπροσώπηση ενός φορέα απαιτεί σεμνότητα, ταπεινότητα και αλτρουισμό.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι ο Σύλλογος μας απαριθμεί ως μέλη 160 καταστήματα μόνο στο Δήμο Καλαμάτας. Καλό είναι πριν από όποια απόφαση Δημοτική ή Περιφερειακή αφορά τον κλάδο της εστίασης να ενημερωνόμαστε. Οι αγώνες μας για τα πολλά θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας δεν περιορίζονται μόνο σε προσωπικά τοπικά οφέλη. Ο Σύλλογος μας δίνει συστημικά τα τελευταία τρία χρόνια αγώνα για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο με τελευταίο το κρίσιμο θέμα του αιγιαλού. Οι αγώνες μας για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου θα συνεχιστούν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ευθύνη.

Διάβασε επίσης:

Kαλαμάτα Μετά: «Είμαστε απέναντι στην “αλά καρτ” μεταχείριση των επιχειρηματιών της πόλης»

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα – Ριζόμυλος: Ξεκινά η κατασκευή του έργου – Επιτόπια συνάντηση εργασίας παρουσία Βασιλόπουλου και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυρ. Πιερρακάκης: Στο μισό το κόστος ίδρυσης μη κρατικού πανεπιστημίου στην υπόλοιπη Ελλάδα από ότι σε Αττική – Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης