Με πρωτοβουλία Χρυσομάλλη: «Ανοίγει» και πάλι η συζήτηση για τον περιμετρικό της Πύλου – Δεσμεύσεις του Χρήστου Σταϊκούρα σε συνάντηση με τον βουλευτή Μεσσηνίας

24 Φεβρουαρίου 2024

Μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα της Μεσσηνίας απασχόλησαν συνάντηση που είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Τα ζητήματα που έθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας αφορούσαν τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή της Ανάληψης του δήμου Μεσσήνης, οι οποίες σχετίζονται με την κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, την ολοκλήρωση των δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος, τις ελλείψεις προσωπικού στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Ο περιμετρικός της Πύλου

Ωστόσο, το κρίσιμο ζήτημα που αναδείχθηκε από τη συνάντηση αφορά τον περιμετρικό της Πύλου, καθώς ο υπουργός Υποδομών δεσμεύθηκε να διερευνήσει άμεσα τη δυνατότητα οριστικής μελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιμετρικός της Πύλου δεν έχει συμπεριληφθεί στο ΣΔΙΤ για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, στερώντας την πιο τουριστική περιοχή του Νομού από μια σημαντική υποδομή.

Ο κ. Χρυσομάλλης εξέθεσε αναλυτικά την ανάγκη κατασκευής του έργου και το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη εγκεκριμένοι και σε ισχύ περιβαλλοντικοί όροι για το έργο (εγκεκριμένες άδειες από την Αρχαιολογική Υπηρεσία κ.λπ.) και ζήτησε να εξευρεθεί δυνατότητα ολοκλήρωσης της μελέτης του έργου και εν συνεχεία χρηματοδότησης του.

Η θετική ανταπόκριση του Χρήστου Σταϊκούρα στο αίτημα Χρυσομάλλη σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην στάση του υπουργείου Υποδομών έναντι του έργου και δημιουργεί προϋποθέσεις εξεύρεσης λύσης υπέρ των συμφερόντων της Μεσσηνίας.

Πλέον, η κρίσιμη πρόκληση που έχει ο πολιτικός κόσμος της Μεσσηνίας μπροστά του είναι να συνταχθεί στο μέτωπο για την υλοποίηση του έργου ενεργά και να πάψει να είναι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, θεατής των εξελίξεων.

Απαλλοτριώσεις

Στη συνάντηση Χρυσομάλλη – Σταϊκούρα τέθηκαν τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων στην Ανάληψη.

Ο κ. Χρυσομάλλης, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Βουλευτή, μετέφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τις σχεδιαζόμενες απαλλοτριώσεις στην περιοχή εις βάρος των περιουσιών τους, ζητώντας να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις στο πλαίσιο του εφικτού, προκειμένου η επίδραση να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Ο Υπουργός, ο οποίος ήταν ενήμερος για το θέμα, δεσμεύτηκε κατά την ολοκλήρωση των οριστικών μελετών να συζητηθεί επαρκώς το ζήτημα, με στόχο την ανεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Δίκτυα Φιλιατρινού

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αναφορικά με το ζήτημα της ολοκλήρωσης των δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος, ο Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε το Μεσσήνιο βουλευτή ότι εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος το Υπουργείο προχωρά στην κήρυξη των απαλλοτριώσεων, ώστε να εισέλθουμε στην τελική φάση του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση αυτού του κρίσιμου αρδευτικού έργου.

Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Τέλος, ο Μίλτος Χρυσομάλλης ζήτησε από τον Υπουργό να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της υποστελέχωσης προσωπικού της ΥΠΑ στον Αερολιμένα Καλαμάτας και ειδικά εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας πως πρόκειται για ανελαστική συνθήκη για την καλή λειτουργία του. Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι οι ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι ένα γενικό πρόβλημα, ζήτησε να ενημερωθεί υπηρεσιακά και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να αναζητήσει άμεσα λύση.

Δήλωση Χρυσομάλλη

Με αφορμή τη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών ο κ. Χρυσομάλλης δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα για την απόλυτα θετική διάθεσή του να ενσκύψει στα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεσσηνία, δεσμευόμενος να αναζητήσει κάθε δυνατή λύση. Με ικανοποίηση τον άκουσα να δεσμεύεται τόσο για τα προβλήματα που δημιουργούν οι απαλλοτριώσεις του Καλαμάτα – Ριζόμυλος στην Ανάληψη, όσο και για την εξεύρεση λύση για την κατασκευή της Περιμετρικής της Πύλου, η οποία παραδόξως έμεινε εκτός του ΣΔΙΤ. Ομολογώ ότι τον άκουσα με ανάμεικτα αισθήματα χαράς και λύπης να μου ανακοινώνει την εντός του άμεσα επόμενου διαστήματος κήρυξη των απαλλοτριώσεων για το Φιλιατρινό φράγμα, που εκκρεμούν εδώ και μια δεκαετία, αποδεικνύοντας στην πράξη τις παθογένειες που μας ταλανίζουν ως Κράτος. Τέλος, ευελπιστώ πως θα βρούμε σύντομα λύση και για την υποστελέχωση του Αερολιμένα Καλαμάτας, στηρίζοντας έτσι εμπράκτως την βασική πύλη εισόδου διεθνούς τουρισμού στον τόπο μας. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επικοινωνία και συνεργασία για την υποστήριξη όλων των μεγάλων έργων υποδομής στη Μεσσηνία».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΗΠΑ: Περισσότεροι από 50 υπάλληλοι εταιρείας διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αταμάν για όλους και για όλα: Συνέντευξη του προπονητή του Παναθηναϊκού στη Hurriyet

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Υγείας: Kαλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας

Επαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων Κορώνης, Λογγά και Χαροκοπιού διαπιστώνει το υπουργείο υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της

Δείτε επίσης