Νέο πολιτικό τοπίο στη Μεσσηνία: «Ντόμινο» εξελίξεων στη Νέα Δημοκρατία και στην κεντροαριστερά

2 Μαρτίου 2024

Σημαντικές ανακατάταξεις σε επίπεδο Νομού προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Τα νέα δεδομένα στο εσωτερικό των κομμάτων.

Συνθήκες που δημιουργούν νέα πολιτικά δεδομένα έχουν διαμορφωθεί στη Μεσσηνία, λίγους μήνες μετά τις εθνικές εκλογές.

Νέα Δημοκρατία

Το ζήτημα που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί κραδασμούς και νέα δεδομένα στην τοπική ΝΔ είναι η ψηφοφορία στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η επιλογή του Περικλή Μαντά να …προσχωρήσει στο μπλοκ της αποχής είχε ως αποτέλεσμα την οριστική ρήξη των σχέσεων του βουλευτή Μεσσηνίας με τον Αντώνη Σαμαρά.

Από την άλλη πλευρά, η επιλογή του Γιάννη Λαμπρόπουλου να μην συνταχθεί με το «όχι» έχει προκαλέσει δυσφορία σε μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του, οι οποίοι ανήκουν στην παραδοσιακή δεξιά.

Ενισχυμένος από τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ εξέρχεται ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του στην κυβερνητική πρωτοβουλία σταθερά και χωρίς αστερίσκους, ενώ έμεινε στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά και στην ψηφοφορία.

Κεντροαριστερά

Νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί και στον χώρο της κεντροαριστεράς στη Μεσσηνία.

Η αποχώρηση του Αλέξη Χαρίτση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία της Νέας Αριστεράς «ανοίγουν» μια σειρά από ζητήματα σε επίπεδο Νομού, που «ακουμπούν» και τις τρεις δυνάμεις που εκφράζουν τον χώρο (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά).

Το ακριβές πλαίσιο που θα διαμορφωθεί στην κεντροαριστερά της Μεσσηνίας θα προκύψει μετά τις Ευρωεκλογές, καθώς το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής κάλπης θα κρίνει και θα καθορίσει τις ευρύτερες ανακατάταξεις στον χώρο.

Πάντως, παρότι βρισκόμαστε μακριά από τις επόμενες εκλογές, είναι βέβαιο ότι τα βουλευτικά ψηφοδέλτια της κεντροαριστεράς στη Μεσσηνία θα είναι εντελώς διαφορετικά στην επόμενη εθνική αναμέτρηση.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυρ. Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο: Δίνουμε προοπτική, καλές και καλοπληρωμένες δουλειές στα νέα παιδιά της Δυτικής Αττικής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης