Π. Μαρινάκης στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ: Όταν κάποιοι μιλάνε με όρους προηγούμενων δεκαετιών, εμείς μιλάμε με όρους παρόντος και μέλλοντος

2 Μαρτίου 2024

Λίγες μέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε σε αυτή την εμβληματική, όπως την χαρακτήρισε, μεταρρύθμιση κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ- ΔΦΚ

«Σήμερα, μιλάνε όσα έχουμε ζήσει. Τέτοια εικόνα είχα πολλά χρόνια να δω, σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, είναι εντυπωσιακό, είναι αποτέλεσμα όλων όσων κάναμε οι παλιότεροι και συνεχίζετε εσείς. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου, το Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ, τον Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζή Σωτηρίου και την Γραμματεία της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Π.Μαρινάκης

Αναφέρθηκε στα φοιτητικά του χρόνια στην Κομοτηνή λέγοντας: «Αν δεν υπήρχαν αυτά τα χρόνια δεν θα μπορούσα να ζήσω όλα τα επόμενα. Εκείνα τα χρόνια είχαν πολλά κοινά με όσα ζείτε σήμερα. Ξεκίνησα ως φοιτητής να πιστεύω σε αυτό το κοινό όραμα, γιατί δεν ήθελα η σχολή μου να είναι κλειστή, γιατί ήθελα να έχουμε την δυνατότητα αν το θέλουμε να μπορούμε να σπουδάσουμε και σε μη κρατικά πανεπιστήμια. Αυτό που ζείτε και δημιουργείτε σήμερα, είναι μια παρακαταθήκη που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη».

Μιλώντας για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Παύλος Μαρινάκης από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ επισήμανε: «Εμείς ποτέ δεν στερήσαμε από τους συμφοιτητές μας τις σπουδές τους, ποτέ δεν τους εμποδίσαμε να σπουδάσουν, δεν κλείσαμε δρόμους, αλλά διεκδικήσαμε και συνεχίσαμε να διεκδικούμε και καταφέραμε πολλά. Η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ μας έμαθε ότι η ζωή δεν είναι πορείες χωρίς αιτήματα, καταλήψεις και παρωχημένα συνθήματα. Ήμασταν πάντα στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, όταν κανείς δεν πίστευε ότι μέσα σε ένα αμφιθέατρο θα μπορούσε να υπάρχει άλλη άποψη από αυτή της αριστεράς. Όχι μόνο υπάρχουν άλλες απόψεις, αλλά μέσα από τις μάχες μας και τις δικές σας μάχες αυτές οι απόψεις έχουν γίνει κυρίαρχες».

Δεν έλειψαν οι αναφορές του στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

«Εμείς νιώθουμε δικαιωμένοι και υπερήφανοι για όσα εκπροσωπούμε. Αλλά είμαστε και προβληματισμένοι γιατί αυτή η χώρα άργησε τόσο πολύ. Όταν ξεκινήσαμε εμείς να παλεύουμε για την κατάργηση του ασύλου ανομίας, η οποία έγινε πράξη απ’ την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ξεκινήσαμε να παλεύουμε για αυτά που βλέπουμε τώρα να γίνονται νόμοι του κράτους, ήταν περίπου 20 χρόνια πριν. Όμως τελικά οι ιδέες δικαιώνονται, καμία μάχη δεν πηγαίνει χαμένη. Και σε μια βδομάδα οι ιδέες μας και οι μάχες μας δικαιώνονται».

«Κάποιων, η μόνη ιδεολογία είναι η υποκρισία. Πόσο μπορεί να είναι υπερήφανος για αυτά που πιστεύει, κάποιος, ο οποίος όταν ένα παιδί έχει την οικονομική δυνατότητα και μπορεί να πάει να σπουδάσει σε ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, να μην θέλει να έχει αυτή τη δυνατότητα και στη χώρα του με λιγότερα χρήματα και να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του; Πόσο υπερήφανος μπορεί να νιώθει κάποιος που μπορεί να έχει σπουδάσει σε μη κρατικό πανεπιστήμιο και να το απαγορεύει από σας, από τους φίλους σας και από τις οικογένειές σας.

Όλα αυτά τα χρόνια μας κουνούσαν το δάχτυλο, που θέλαμε ένα νέο παιδί να έχει την δυνατότητα της επιλογής. Ήρθε η στιγμή της δικαίωσης, το 2024 με εσάς στο τιμόνι της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ να έρχεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και να ανακοινώνει αυτές τις μεγάλες αλλαγές» είπε ο Π.Μαρινάκης.

Και προσέθεσε: «Αλλά υπάρχει και η άλλη όψη της υποκρισίας. Αυτοί οι οποίοι όταν ήμασταν κάποτε έτοιμοι να πανηγυρίσουμε για ένα πιο ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο και για την αναθεώρηση του άρθρου 16 έκαναν «κωλοτούμπα», υπαναχώρησαν, ψήφισαν κατά της αναθεώρησης και χάθηκαν 20 ολόκληρα χρόνια. Αυτοί που σήμερα, βρίσκουν χίλιες προφάσεις να μην ψηφίσουν ένα νόμο που θα σταματήσει να μας καθιστά εξαίρεση σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούν ως δικαιολογία την αναθεώρηση του άρθρου 16, είναι εκείνοι που με τη δική τους στάση στέρησαν πριν από 18 χρόνια από εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές τα όνειρά τους, ανάγκασαν πολλούς να πάνε στο εξωτερικό. Αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ που αυτοαποκαλείται η μεγάλη προοδευτική παράταξη. Εγώ τους θεωρώ μια μεγάλη υποκριτική παράταξη που μας πήγε πολλά χρόνια πίσω».

Καταλήγοντας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σημείωσε: «Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ μας έμαθε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Όταν κάποιοι μιλάνε με όρους προηγούμενων δεκαετιών, εμείς μιλάμε με όρους παρόντος και μέλλοντος. Όταν κάποιοι αναφέρονται στην Δημοκρατία και την παραβιάζουν βάναυσα με τις κινήσεις τους, εσείς την προστατεύετε και την προασπίζεστε. Αυτό που ξεχωρίζει την ΔΑΠ ΝΔΦΚ, την ΟΝΝΕΔ και την Νέα Δημοκρατία είναι ότι πάντα σκέφτονταν το μέλλον. Έχουμε την τύχη τώρα όλα αυτά να μπορούν να γίνουν πράξη, γιατί στο τιμόνι της χώρας είναι ένας Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αφουγκράζεται τις ανάγκες, υλοποιεί δεσμεύσεις και παράγει έργο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, σε όλους όσους συμπορεύτηκαν με την παράταξή μας, στον Κυριάκο Μητσοτάκη που βρίσκεται στο πλευρό μας. Εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ είναι η οικογένειά μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΣΟΚ: Απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια από τον ψευδο-μουφτή σε βάρος του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης