Τατούλης για τα ζητήματα της υγείας στη Μεσσηνία: Ζητά από τον Πτωχό «να μην προτάξει την κομματική του ταυτότητα» και να στείλει «μήνυμα» στην κυβέρνηση

«Να μην προτάξει την κομματική του ταυτότητα και να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε το θέμα να συζητηθεί στην επικείμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στέλνοντας ένα αυστηρό και ισχυρό μήνυμα στους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες να μην ξανατολμήσουν να αντιμετωπίσουν τους πολίτες της Μεσσηνίας ως πολίτες Β’ κατηγορίας», καλεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Πέτρος Τατούλης.

Με αφορμή την πρόσφατη απάντηση του υπουργείου Υγείας, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανατολική Πυλία, αλλά και την χθεσινή ανακοίνωση – καταγγελία του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, αναφορικά με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ο κ. Τατούλης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει αναλυτικά:

«Ακραία προσβλητική για τους κατοίκους της Μεσσηνίας και κυρίως της Ανατολικής Πυλίας είναι η απάντηση που δόθηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου, σχετικά με την έλλειψη ασθενοφόρου και τα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Ανατολική Πυλία.

Η κα. Αγαπηδάκη ανέφερε, πως κατά την άποψη της, οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής καλύπτονται επαρκώς(!)

Το Υπουργείο Υγείας αγνόησε τα σοβαρά προβλήματα που έθεσε ένας Βουλευτής του Κυβερνώντος κόμματος στη Μεσσηνία και ταυτόχρονα γύρισε την πλάτη στις συνεχιζόμενες κραυγές αγωνίας των Συλλόγων του ιατρικού προσωπικού σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των Μονάδων Υγείας με συγκεκριμένες ειδικότητες, ιδιαίτερα στις εφημερίες.

Αποκορύφωμα της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στους πολίτες της Μεσσηνίας αποτελεί η καταγγελία του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ, όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «στις 14 Μαρτίου 2024 από τις 9 μ.μ. και μετά σε καμία από τις δύο κλινικές εντός του χώρου του Νοσοκομείου δεν βρισκόταν ειδικευμένος ιατρός παθολόγος», γεγονός όπου σύμφωνα με το Σωματείο «απειλεί την υγεία και τη ζωή των νοσηλευομένων».

Για το συγκεκριμένο θέμα όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.

Μπροστά σε αύτη την απαράδεκτη και ανάλγητη πολιτική πραγματικότητα, εκ μέρους των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας, οφείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να αντιδράσει και να μην παραμείνει απλώς θεατής.

Είναι υποχρέωση όλων των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης, πρωτίστως της Μεσσηνίας αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα, να καταγγείλουμε με απόφαση του Συλλογικού Οργάνου τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού και λανθασμένων διοικητικών αποφάσεων.

Οφείλει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, να μην προτάξει την κομματική του ταυτότητα και να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε το θέμα να συζητηθεί στην επικείμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στέλνοντας ένα αυστηρό και ισχυρό μήνυμα στους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες να μην ξανατολμήσουν να αντιμετωπίσουν τους πολίτες της Μεσσηνίας ως πολίτες Β’ κατηγορίας».

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Νετανιάχου ενέκρινε τα σχέδια του στρατού ενόψει επίθεσης στη Ράφα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η ριζική ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (11/6) ο δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού

Δείτε επίσης