Ανεβαίνουν οι τόνοι στον δήμο Καλαμάτας: Βέλη Τζαμουράνη εναντίον της δημοτικής αρχής για τη μαρίνα της Καλαμάτας

Κριτική εναντίον της δημοτικής αρχής για τις επιλογές της, που αφορούν το ζήτημα της αξιοποίησης της μαρίνας, ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Τζαμουράνης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (5/4) ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, με αφορμή την πρόσφατη (Τετάρτη – 3/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της μαρίνας της Καλαμάτας.

«Είναι πραγματικά αδιανόητο», σημειώνει ο κ. Τζαμουράνης «να υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού από το 2022, για την μη νόμιμη χωροθέτηση και λειτουργία της Μαρίνας και το ζήτημα αυτό να βρίσκεται πραγματικά στον αέρα.

Σε σχετική ερώτηση μας, η Δημοτική Αρχή ομολόγησε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει παράδοση και παραλαβή των υποδομών και καμία απολύτως ενέργεια για την αξιοποίηση και νομιμοποίηση της.

Η άποψη που διατυπώθηκε από τον Δήμαρχο ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η Μαρίνα να δημοπρατηθεί και να αναλάβει την νομιμοποίηση και την χωροθέτηση ο ανάδοχος, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους αφού πέρα από τα διοικητικά και νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν εξυπηρετεί το Δημόσιο συμφέρον.

Δεν μιλάμε πλέον για αξιοποίηση αλλά για “ξεπούλημα” της Μαρίνας».

Διάβασε επίσης:

Στα άκρα για τη μαρίνα της Καλαμάτας: Διοικητική αποβολή ή έξωση επιλέγει ο Δήμος – «Βαριά» ονόματα για την επόμενη ημέρα

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Τζαμουράνης αναφέρεται και στο ζήτημα των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ, αλλά και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τα οποία επίσης τέθηκαν από την παράταξή του στην συνεδρίαση του πρόσφατου Δ.Σ.

Αναλυτικά, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Μετά» σημειώνει:

Εγκαταστάσεις ΔΕΥΑΚ: «Οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και η αλλαγή στάσης σε ό,τι αφορά το κτήριο που θα εγκατασταθούν υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ, σε συνδυασμό με τα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο περί επενδύσεων, αποδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει την ΔΕΥΑΚ ως μία ιδιωτική εταιρεία, η οποία πρέπει να έχει ως στόχο το κέρδος.Άποψη μας είναι ότι η ΔΕΥΑΚ θα έπρεπε να λειτουργεί μόνο υπέρ των συμφερόντων των δημοτών μας και μάλιστα με κοινωνικό πρόσημο.

Η αγορά ενός οικοπέδου και ενός ημιτελούς κτιριακού συγκροτήματος με το έτσι θέλω σε πολύ μεγάλη απόσταση από τις υπηρεσίες του Δήμου δημιουργείσκιές και σίγουραδεν έχει ως γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της πόλης μας».

Διαχείριση απορριμμάτων: «Η Δημοτική Αρχή όφειλε να έχει μεριμνήσει για την λειτουργία μεταβατικού σταθμού μεταφόρτωσης, μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού από τον ΦΟΔΣΑ ο οποίος έχει ήδη καθυστερήσει, έτσι ώστε να έχουν μειωθεί τα κόστη μεταφοράς των απορριμμάτων στην ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης, κάτι το οποίο θα μείωνε τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες.

Ένα σημαντικό ζήτημα στο συγκεκριμένο θέμα αφορά και στην αποκατάσταση της χωματερής της Μαραθόλακκας στον Ταΰγετο.

Η Δημοτική Αρχή είχε τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, ώριμες μελέτες και χρονοδιάγραμμα για την ένταξη του συγκεκριμένου σημαντικού αυτού έργου για την αειφορία του Δήμου μας, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΗΠΑ: Σεισμός 4,7 βαθμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η ριζική ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (11/6) ο δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού