Μακρόν: Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή

15 Απριλίου 2024

Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας το Ισραήλ να επιδιώξει την περαιτέρω απομόνωση του Ιράν.

“Όλοι ανησυχούμε για μια πιθανή κλιμάκωση”, είπε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV και στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι αποφασίζοντας να «χτυπήσει το Ισραήλ» από το έδαφός της, προκάλεσε “βαθιά ρήξη”.

Επιπλέον, όπως επισήμανε ο Μακρόν, η Γαλλία πραγματοποίησε «αναχαιτίσεις» ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών με στόχο το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Σάββατο προς την Κυριακή κατόπιν αιτήματος της Ιορδανίας.

Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε βέβαιος ότι η χώρα του θα διοργανώσει τον Ιούλιο μια “πολύ μεγαλειώδη” τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει το Παρίσι παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τον κίνδυνο της τρομοκρατίας.

“Μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε”, είπε στην ίδια συνέντευξή του δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι οι γαλλικές αρχές “δεν είναι αφελείς” σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο ασφαλείας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι επιλογές για ένα ‘Plan B’ βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι, αν η κυβερνητική αξιολόγηση στο θέμα της ασφάλειας όσο πλησιάζουν οι Αγώνες κρίνει ότι είναι πολύ επικίνδυνο να πραγματοποιηθεί η τελετή όπως είναι προγραμματισμένο στον ποταμό Σηκουάνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης η Σάκκαρη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μαθητές Λυκείου στα Ιωάννινα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που τους σταμάτησαν για έλεγχο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε επίσης