Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

24 Απριλίου 2024

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τις επιθέσεις κληρικών σε πολιτικούς, καθώς και για την επικείμενη κοινή επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στο Δήλεσι Αττικής.

«Δεν έχει κλείσει για την Εκκλησία το ζήτημα με το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ξεκαθάρισε ο Μητροπολίτης.

«Η Εκκλησία εξ ’αρχής τοποθετήθηκε απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο, με τον πλέον ευγενέστατο τρόπο. Είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αποδεκτό, γιατί είναι αντίθετο προς την ταυτότητά της, προς την διδασκαλία της, προς το περιεχόμενο της πίστης της», προσθέτοντας πως «αυτό δεν μπορεί η Εκκλησία να το αλλάξει με κανέναν τρόπο».

«Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η Εκκλησία δεν είναι à lacarte κάθε φόρα. Τι θέλουμε να της λέμε, κάνε αυτό και κάνε εκείνο» πρόσθεσε.

Σχετικά με παροτρύνσεις κληρικών για επιθέσεις σε πολιτικούς, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε πως «αυτό μπορεί να είναι μια προσωπική τοποθέτηση ενός ιερέως, ενός κληρικού. Δεν είναι η τοποθέτηση της επίσημης Εκκλησίας».

Σχετικά με την κοινή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Δήλεσι, ο κ. Χρυσόστομος ξεκαθάρισε πως το χάσμα δεν θα κλείσει. «Δεν νομίζω ότι η κοινωνία σήμερα μπορεί να αποδεχθεί ένα τέτοιο νομοθέτημα». «Οι άνθρωποι, που πιστεύουν και βρίσκονται στην Εκκλησία, δεν μπορούν ποτέ να αποδεχθούν μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Σας το λέω ξεκάθαρα».

«Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τη σχέση, που μπορεί να έχει κάποιος σε επίπεδο γάμου. Αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Η εκκλησία τους δέχεται όλους, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί να θεσμοθετηθεί νομικά ένας γάμος», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ενώ στον αντίλογο πως αυτός είναι νόμος τους κράτους είπε πως «καλά έκανε, αλλά η Εκκλησία δεν πρόκειται πότε να το αποδεχθεί και να το αναγνωρίσει».

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δικογραφία μετά την καταγγελία για περιστατικό βίας σε προαύλιο Γυμνασίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Αίθριος ο καιρός στην Καλαμάτα το μεγαλύτερο διάστημα της Τρίτης – Έως τους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία [αναλυτικά η πρόγνωση]

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 28/05/2024 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών

«Σκούπα» στα ιδιωτικά οικόπεδα: Σε λειτουργία το μητρώο καθαρισμού – Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους δεν υποβάλουν δήλωση – Η ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας

Οι ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων καλούνται να προβούν σε καθαρισμό για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς

Δείτε επίσης