Αλ. Χαρίτσης: Να προχωρήσει στην πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης

13 Μαΐου 2024

Να προχωρήσει στην πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, φέρνοντας στη Βουλή τα τρία Μνημόνια Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησε ως ο «χορηγός» των εθνικιστών και του VMRO στη γειτονική χώρα και σήμερα κάνει «κωλοτούμπα» που είναι «καλοδεχούμενη», όπως είπε.

«Η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, κατά την ορκωμοσία της, αναφέρθηκε σε “Μακεδονία” σκέτη. Πολύ φοβάμαι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Και η ευθύνη του κυρίου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι τεράστια. Γιατί αυτοί λειτούργησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ως ο χορηγός των εθνικιστών και VMRO στην άλλη πλευρά των συνόρων. Όταν φορώντας περικεφαλαίες κατέβαιναν στα συλλαλητήρια και μίλαγαν για προδοτική Συμφωνία η οποία πρέπει να καταργηθεί».

«Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης κάνει κωλοτούμπα και λέει ότι πρέπει η Συμφωνία να τηρηθεί κατά γράμμα. Καλοδεχούμενη η κωλοτούμπα του κυρίου Μητσοτάκη. Αυτό όμως το οποίο πρέπει να κάνει είναι αυτό το οποίο δεν έκανε εδώ και πέντε χρόνια. Να φέρει προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Μνημόνια Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Να πάψει να χαϊδεύει τα αυτιά εθνικιστών και ακροδεξιών στην κυβέρνησή του, στο κόμμα του, στο εκλογικό ακροατήριο και να επαναφέρει τη χώρα μας, την Ελλάδα, στον δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης, στον δρόμο της συνεργασίας, στον δρόμο της ειρήνης. Καλό από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, τον κύριο Μητσοτάκη να προχωρήσει στην πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανάβαση Τσακώνας: Πλούσιο θέαμα απόλαυσαν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού [φωτογραφίες]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Παναθηναϊκός ενεργοποιεί την οψιόν αγοράς του Γεντβάι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΔ: Είναι ντροπή κάποιοι να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη

«Η προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών για μικροκομματικά οφέλη είναι ό,τι πιο χυδαίο και προσβλητικό για τις οικογένειες των θυμάτων μπορεί

Δείτε επίσης