Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Πρόσθετες διευκρινίσεις» για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Παρατηρήσεις επί των εγγράφων εφαρμογής του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» απέστειλε η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Πελοποννήσου.

Η ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου γνωστοποιήθηκε από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας /Μέρα25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, Θανάση Πετράκο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετράκος σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου αλλά και σε όλους τους συμφωνούντες και χειροκροτητές του δήθεν πρωτοποριακού έργου της δήθεν «ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων  με ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο» αποτελεί και η νέα απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια ακόμη φορά λέει ότι ΔΕΝ μπορεί ακόμη να εγκρίνει την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου και πολυδιαφημισμένου έργου. Ζητάει πρόσθετες διευκρινίσεις και ο χρόνος υποβολής τους λήγει σε 10  ημέρες στις 27 Μαΐου 2024.

Συνεπώς συνελήφθησαν ψευδόμενοι για μια ακόμη φορά  κυβέρνηση Περιφερειακή Αρχή και ΦΟΣΔΑ. Επομένως οι τυχόν εκταμιεύσεις-χρηματοδότηση που τυχόν έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι παράνομες!!!

Γράφει το από 27  Μαρτίου έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο κρατούσαν μυστικό ότι « ….Μετά την ανάλυση από τις υπηρεσίες της Επιτροπής των πληροφοριών που παρέχονται στο έντυπο αίτησης και στα παραρτήματά του στο πλαίσιο του αιτήματος, η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα εξακολουθούσαν να απαιτούνται πρόσθετες διευκρινίσεις σχετικά με το μεγάλο έργο. Ως εκ τούτου, η Γενική Διεύθυνση δεν μπορεί να προχωρήσει σε θετική απόφαση σχετικά με το έργο σε αυτό το στάδιο.

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 102 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1303/2013, η προθεσμία για την έγκριση του μεγάλου έργου διακόπτεται έως ότου υποβληθούν οι διευκρινίσεις στην Επιτροπή εντός δύο μηνών από την παραλαβή της παρούσας επιστολής…».

Για μια ακόμη φορά δικαιωθήκαμε στα όσα έχουμε  και έχω  καταγγείλει  από το 2011 και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου  και στη Βουλή ,αλλά  και στα όσα είχε καταγγείλει ο πρώην ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής στην Ευρωβουλή  και ο  πρώην  βουλευτής  του Μέρα 25 Κρίτωνας Αρσένης το 2021 το 2022 και το 2023 στη Βουλή.

Ένα είναι βέβαιο  ότι τον νέο εθνικό εργολάβο την ΤΕΡΝΑ θα την χρυσοπληρώσουν οι  Έλληνες πολίτες και οι Πελοποννήσιοι δυο φορές. Για αυτό στις επερχόμενες Ευρωεκλογές  πρέπει  να καταψηφίσουν τη κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει με αυτό το πανάκριβο και αντιπεριβαλοντικό έργο ΣΔΙΤ και να υπερψηφίσουν «Ενωτική πρωτοβουλία , ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά».

Γιατί εμείς είχαμε από την αρχή διαφωνήσει και καταγγείλει τη συγκεκριμένη επιλογή διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και συνεχώς είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα να το αποτρέψουμε».

Το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές το Νέο Ψηφιακό Σχολείο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο αρχείο η καταγγελία περί διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προβληματισμός για την έλλειψη πόσιμου νερού στην Καλαμάτα: 40% κάτω τα αποθέματα στις πηγές που υδροδοτούν την πόλη!

Σοβαρό ζήτημα, σχετικά με την μελλοντική επάρκεια πόσιμου νερού στον δήμο Καλαμάτας, δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς τα αποθέματα ήδη βρίσκονται σε

Διαδοχικές συναντήσεις Βασιλόπουλου στην Αθήνα – Την Παρασκευή ανακοινώσεις για έργα, προβλήματα και νέους στόχους

Στην Αθήνα βρέθηκε τις τρεις προηγούμενες μέρες (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος κατά

Δήμος Καλαμάτας: Εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών – Οι 103 περιοχές που έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό [χάρτης]

Έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.636.000 ευρώ διεκδικεί ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να ενισχύσει την πυροπροστασία κατοικημένων περιοχών. Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για

Δείτε επίσης