Δ. Κουτσούμπας: Το έγκλημα στην Πύλο δεν θα ξεχαστεί – Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει τι έγινε το μοιραίο βράδυ

21 Μαΐου 2024

«Το έγκλημα στην Πύλο δεν θα ξεχαστεί, γιατί αυτό επιβάλλει το δίκαιο αίσθημα της οργής του λαού που διαδήλωσε μαζικά τις μέρες του πολύνεκρου ναυαγίου, αλλά και σήμερα έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η καταστολή δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες των κρατικών αρχών και της Frontex για τις συνθήκες του ναυαγίου, ούτε να αθωώσει την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία οφείλει να απαντήσει τι έγινε το μοιραίο βράδυ, γιατί δεν σώθηκαν εκατοντάδες απελπισμένοι άνθρωποι που κινδύνευαν, ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες και ανυπεράσπιστα παιδιά» προσέθεσε και τόνισε, καταλήγοντας, στη δήλωσή του:

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει, όπως έκανε μέχρι τώρα, να αποκαλύπτει την άδικη και βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, που στηρίζουν όλα τα κόμματα και οδηγεί σε τέτοια εγκλήματα, στα ναυάγια της Μεσογείου με 28.000 χιλιάδες νεκρούς από το 2014 μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και καταγγέλλει το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που σηματοδοτεί ένταση της πολιτικής καταστολής, εγκλωβισμού και εργαλειοποίησης σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων.

Με ψήφο στο ΚΚΕ την 9η Ιούνη στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της ΕΕ των πολέμων, της φτώχειας, του ξεριζωμού».

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ελεύθεροι οι 9 Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το ναυάγιο της Πύλου – Αναρμόδιο δήλωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας – Με πανηγυρισμούς έγινε δεκτή η απόφαση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ταϊλάνδη: Ένας νεκρός και τραυματίες λόγω ισχυρών αναταράξεων σε πτήση της Singapore Airlines

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ: «Για την απαράδεκτη γιγαντοαφίσα του ναζί Κασιδιάρη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας»

Ανακοίνωση, σχετικά με τη γιγαντοαφίσα στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος «Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, εξέδωσε η Τ.Ε.

Δείτε επίσης