Αντίστροφη μέτρηση για το Μιναγιώτικο φράγμα: Αρχές Ιουνίου οι δεσμευτικές προσφορές του ΣΔΙΤ των 145.000.000 ευρώ

23 Μαΐου 2024

Σε φάση εξελίξεων εισέρχεται το ζήτημα της κατασκευής του Μιναγιώτικου φράγματος.

Συγκεκριμένα, η περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (23/5) ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ορισθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τις κοινοπραξίες.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι για το ζήτημα είχε ενημερωθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, από τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, και τον διευθυντή της Μονάδας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Νίκο Σέργη.

Το έργο

Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό συμμετέχουν τρία σχήματα: ΓΕΚ Τέρνα – Τ.Ε. ΧΡ. Δ. Κωνσταντινίδης, ΜΕΤΚΑ (όμιλος Μυτιληναίου) – Intrakat – Μεσόγειος, Άκτωρ Παραχωρήσεις – Άβαξ.

Οσυνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 145.000.000 ευρώ, με 29,5 εκατ. να προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο προβλέπει και την κατασκευή του δικτύου για την άρδευση έκτασης 35.000 στεμμάτων, αλλά και την ύδρευση οικισμών του δήμου Πύλου – Νέστορος και του δήμου Μεσσήνης.

Δήλωση Πτωχού

Για «κομβικές παρεμβάσεις στον αρδευτικό τομέα που δίνουν παραγωγική πνοή» κάνει λόγο σε δήλωση του, με αφορμή τις εξελίξεις για το Μιναγιώτικο φράγμα.

«Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς καταφέραμε μέσα σε λίγους μήνες να δρομολογήσουμε κομβικές παρεμβάσεις στον αρδευτικό τομέα που δίνουν παραγωγική πνοή στις περιοχές μας και να ξεπεράσουμε προβλήματα ετών σε κάθε νομό», ανέφερε σχετικά ο Περιφερειάρχης.

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ξέρανε» τον Προμηθέα με το buzzer beater της χρονιάς ο Τολιόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

«Στηρίζουμε τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις» σημείωσε ο Λ. Αυγενάκης σε συνάντηση με εκπροσώπους των εννέα Διεπαγγελματικών

Στην στήριξη της κυβέρνησης ως προς τη λειτουργία των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε τρίωρη

Σχέδιο καταπολέμησης εντόμου που ανήκει στους επιβλαβείς οργανισμούς της ΕΕ: Ποιες περιοχές της Μεσσηνίας είναι στην «προσβεβλημένη ζώνη» και ποιες στη «ζώνη ασφαλείας»

Ανακοίνωση, για την έκδοση του Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού Spodoptera frugiperda, εξέδωσε η

Δείτε επίσης