Μεσσήνη: Εκδήλωση αφιερωμένη στον διακεκριμένο χαράκτη και ζωγράφο Τάκη Κατσουλίδη

Αφιερωμένη στον διακεκριμένο χαράκτη και ζωγράφο, Τάκη Κατσουλίδη, ήταν εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης» στη Μεσσήνη, όπου και πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση του αυτοβιογραφικού του βιβλίου «Το τρίτο βιβλίο».

Για το καλλιτεχνικό έργο του Τάκη Κατσουλίδη αλλά και την προσωπικότητά του, μίλησαν ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας και γραμματοσειρών, Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, και ο γραφίστας και μέλος της AGI, Δημήτρης Αρβανίτης, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί μαζί του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στη δημιουργία από τον Τάκη Κατσουλίδη γραμματοσειρών του ελληνικού αλφάβητου που αθροιστικά με τα άλλα έργα του τον αναδεικνύουν ως πολυσχιδή καλλιτέχνη αναγνωρισμένου κύρους, στη χαρακτική, τη ζωγραφική και τη σχεδίαση του ελληνικού αλφάβητου, αλλά και λογότυπων όπως αυτό του ΕΚΠΑ.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η στιγμή, που ο κ. Χαρατζόπουλος ανακοίνωσε στον Τάκη Κατσουλίδη και στο κοινό ότι από την προσεχή σχολική χρονιά πολλά σχολικά βιβλία θα εκτυπώνονται με τη γραμματοσειρά «Κατσουλίδης», όπως τον ενημέρωσαν πρόσφατα από το Ίδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ), πρώην ΟΕΔΒ.

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάκη Κατσουλίδη γιατί διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι τιμητικό για μας που υπάρχει το Μουσείο στη Μεσσήνη, όπου εκτίθενται διαχρονικά τα έργα του κι είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, Παναγιώτης Μπεσσής και Ελένη Τσέλιου, η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης, Δώρα Βαρανάκη, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου, ενώ η βραδιά έκλεισε με μουσική από τον μαέστρο, Γιάννη Ζέρβα, και τον πρόεδρο των «Φίλων του Μουσείου Τ. Κατσουλίδης», Δημήτρη Δημητρόπουλο.

Τη βιβλιοπαρουσίαση οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Μεσσήνης και το Δ.Σ. του Μουσείου.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Β. Κορέα έστειλε μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια, χαρτιά τουαλέτας και περιττώματα ζώων στη Νότια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

 Στην Κ20 της Αργεντινής κλήθηκε ο Τιάγκο του Παναθηναϊκού!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προβληματισμός για την έλλειψη πόσιμου νερού στην Καλαμάτα: 40% κάτω τα αποθέματα στις πηγές που υδροδοτούν την πόλη!

Σοβαρό ζήτημα, σχετικά με την μελλοντική επάρκεια πόσιμου νερού στον δήμο Καλαμάτας, δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς τα αποθέματα ήδη βρίσκονται σε

Διαδοχικές συναντήσεις Βασιλόπουλου στην Αθήνα – Την Παρασκευή ανακοινώσεις για έργα, προβλήματα και νέους στόχους

Στην Αθήνα βρέθηκε τις τρεις προηγούμενες μέρες (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος κατά

Δήμος Καλαμάτας: Εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών – Οι 103 περιοχές που έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό [χάρτης]

Έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.636.000 ευρώ διεκδικεί ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να ενισχύσει την πυροπροστασία κατοικημένων περιοχών. Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για

Δείτε επίσης