Ν. Ανδρουλάκης: «Επιβράβευση για μένα είναι να με σταματούν στο δρόμο για τις πολιτικές που προτείνω και όχι για τα παπούτσια που φοράω»

29 Μαΐου 2024

«Ασκεί καλή οικονομική πολιτική ένας πρωθυπουργός, όταν ο λαός επί των ημερών του έχει τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρωζώνη και τη δεύτερη χειρότερη στις 27 χώρες της ΕΕ;» ήταν το καίριο ερώτημα-κριτική που έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης επιχειρηματολογεί ότι δεν ευθύνεται γιατί είναι εξωχώρια η ακρίβεια. «Ακούστε ένα δεύτερο εκκωφαντικό στοιχείο της ΕΕ: Το μερίδιο μισθών στην Ελλάδα είναι το δεύτερο από το τέλος στην Ευρώπη των 27 και το μερίδιο κερδών επί εποχής Μητσοτάκη τρίτο από την κορυφή. Είμαστε τρίτη χώρα στα κέρδη και προτελευταίοι σε μισθούς. Αυτό δεν δείχνει την τεράστια κερδοσκοπία οικονομικών συμφερόντων σε βάρος των πολιτών;» αναρωτήθηκε.

Επέκρινε έντονα τη κυβέρνηση για τη στεγαστική κρίση καθώς υποστήριξε ότι είναι «συνώνυμη με τη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση του τελευταίου μισού αιώνα στην Ελλάδα. Αύξηση των ενοικίων για τις οικογένειες στο 42% και για τους φοιτητές 51% σε τέσσερα χρόνια. Και χθες ακούω τον πρωθυπουργό να λέει ότι ψάχνει να βρει χρήματα να συνεχίσει το πρόγραμμα “Σπίτι μου”. Εδώ και τρία χρόνια τον καλώ να αξιοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία: 20.000 κοινωνικές κατοικίες η πρώτη χώρα, 10.000 η δεύτερη, 11.000 η τρίτη. Για να μπουν νέα ζευγάρια, φοιτητές με κοινωνικά κριτήρια και χαμηλά ενοίκια. Δώστε κίνητρα. Δίνει τα λιγότερα απ’ όλους. Και λέει σήμερα, περιφρονώντας τη γενιά των νέων ανθρώπων, τους φοιτητές, ότι ψάχνει να βρει χρήματα, όταν του έδωσε η Ευρώπη 36 δισεκατομμύρια» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σημείωσε ακόμη ότι η εικόνα της ραγδαίας αύξησης του κόστους ζωής και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, ενισχύεται από τη διαφορά επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου χορηγήσεων η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με αποτέλεσμα φέτος οι τράπεζες να βγάλουν σύνολο 4 δισ. ευρώ.«Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι “με τη ΝΔ, πιο κοντά στην Ευρώπη”, ενώ είμαστε Ευρώπη και με τη ΝΔ αποκλίνουμε και απομακρυνόμαστε από όλους τους δείκτες ευημερίας της», τόνισε.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση διαρροής απόρρητων δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής επισήμανε: «400.000 ευρώ είναι το πρόστιμο για τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας στο υπουργείο Εσωτερικών. Να παρακρατηθούν από την τακτική επιχορήγηση του κράτους προς τη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα πληρώσει ο λαός και ο φορολογούμενος τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας. Να κλέβουν απόρρητα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων του εξωτερικού και να τα δίνουν στους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στην παραίτηση της υπουργού Νίκης Κεραμέως επικαλούμενος πως το πόρισμα της ΑΑΔΠΧ αναφέρει ότι «δεν έκανε σοβαρό έλεγχο γιατί πολύ απλά ήθελε να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Η Αρχή επίσης λέει ότι δεν υπήρχαν δικλίδες ασφαλείας. Και ποιος είναι υπουργός τώρα; Η κ. Κεραμέως. Βελτίωσε κάτι; Επίσης, ποιος ήταν πριν από την υπηρεσιακή; Η Νέα Δημοκρατία. Τους πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη, έχουν κλέψει τα στοιχεία, τους βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή τεράστια πρόστιμα και επιτίθενται σε εμάς γιατί ζητάμε για προφανείς λόγους την παραίτηση της κ. Κεραμέως. Αυτό δεν είναι αλαζονεία του 41%;» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ξέρετε τι μ’ ενδιαφέρει; Να με σταματά ο κόσμος στον δρόμο και να μου λέει “σ’ ευχαριστώ γιατί αυτό που πρότεινες, βελτίωσε τη ζωή μου”. Αυτό για εμένα είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση και όχι να με σταματά στον δρόμο και να μου λέει ‘’πολύ ωραία τα παπούτσια που φορέσατε”» σχολίασε ερωτηθείς για την πολιτική του TikTok.

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Λέτε στο κόμμα που έφτιαξε τις στρατηγικές σχέσεις με τον παλαιστινιακό λαό ότι την πολιτική την ξεκίνησε ο κ. Κασσελάκης; Δηλαδή, λίγο έλεος. Αυτά είναι γνωστά. Έχουμε πάρει θέση. Υπάρχουν ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα οποία έχω πρωταγωνιστήσει και εγώ για χρόνια. Δεν υποτιμώ κανέναν. Συμφωνώ με τη θέση της Ισπανίας και της Ιρλανδίας. Γιατί; Πρέπει να πιεστεί ο Νετανιάχου, γιατί αυτή είναι μια σοβαρή διπλωματική κίνηση. Να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει η σφαγή στην Γάζα». Πρότεινε ως λύση τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για δύο κράτη και πρόσθεσε ότι αυτή την λύση προκρίνουν Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και ιστορικά το ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλές δεκαετίες και όχι τις τελευταίες εβδομάδες.

Τέλος, άφησε σαφείς αιχμές για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας:

«Τη μια οπαδός του Ανδρέα, την άλλη οπαδός του Μητσοτάκη με άρθρα σε περιοδικά, εφημερίδες, την άλλη υποψήφιος υπουργός του Μητσοτάκη, την άλλη ανακοινώνεται υπουργός του Μητσοτάκη ο στενότερός του συνεργάτης. Αυτό δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Εγώ λέω στον προοδευτικό κόσμο της χώρας ότι η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση η οποία θα είναι και η κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Όλα αυτά που λέτε, είναι μάννα εξ ουρανού στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν θέλει τη σοβαρή αντιπολίτευση με στοιχεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επισφραγίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας- Κατάρ στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σεΐχη του Κατάρ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στ. Κασσελάκης: «Η συγκάλυψη των Τεμπών έχει πίσω της δύο τζάκια»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εκκενώνονται οι οικισμοί Μαζαράκι Αχαΐας, Πρόδρομος, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη και Καλό παιδί Ηλείας

Εκκενώνονται οι περιοχές Μαζαράκι Αχαΐας, Πρόδρομο Ηλείας, Σιμόπουλο Ηλείας, Σκλίβα Ηλείας, Βουλιαγμένη Ηλείας και Καλό Παιδί Ηλείας λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι

Δείτε επίσης