Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον γενικό γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Η σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του ΕΟΤ για την επίτευξη κοινών στόχων, τονίστηκε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρη Φραγκάκη, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τετάρτη (29/5).

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνεται:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς για τις στρατηγικές προώθησης του τουρισμού στην Πελοπόννησο, με στόχο την ενίσχυση της περιοχής ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού. Αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού, καθώς και για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός υπογράμμισε τη δέσμευση της Περιφέρειας για την ενίσχυση του τουρισμού με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο. Αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο πολιτιστικός και αθλητικός τουρισμός και ο οικοτουρισμός, που μπορούν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και να συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Έγινε σαφές, πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοδοξεί να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού για τη δημιουργία Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO). Στόχος αυτών των οργανισμών είναι η διάρκεια και η συνέχεια των πολιτικών, η ευθυγράμμιση των εταίρων του οικοσυστήματος τουρισμού, και η στενή συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης επιβεβαίωσε την υποστήριξη του οργανισμού στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναγνώρισε τη συμβολή της στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να υλοποιηθούν κοινές δράσεις και έργα που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στην Πελοπόννησο».

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Κανένα θέμα αποχώρησης του Λουτσέσκου – Διαψεύδεται η ύπαρξη πρότασης για τον Κωνσταντέλια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκίνησαν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο δευτερεύον εθνικό δίκτυο Μεσσήνης – Πύλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η ριζική ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (11/6) ο δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού

Δείτε επίσης