Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να κάνει αυτό που σκέφτεται, να πάει στην κάλπη και να ψηφίσει ΚΚΕ

5 Ιουνίου 2024

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε σημερινή του συνέντευξη στον τ/σ «ΑΝΤ1», απήθυνε κάλεσμα στο λαό «να κάνει αυτό που σκέφτεται, να ψηφίσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές».

Αναφερόμενος στην αποψινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, τόνισε πως πρέπει «να έρθουν όλοι στο Σύνταγμα και την Κυριακή με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη».

Υπογράμμισε πως «η αποχή θα μετρήσει αρνητικά στο εκλογικό αποτέλεσμα γιατί το βράδυ των θα έχουμε και αποτελέσματα και ποσοστά και ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν, άρα αυτός που δεν θα πάει να ψηφίσει, θα το βρει μπροστά του, γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα».

Πρόσθεσε πως πρέπει ο κόσμος «μαζικά, αποφασιστικά να ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες ή το ζοφερό και υποτονικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των άλλων κομμάτων και να πάει να ψηφίσει, και να ψηφίσει σωστά το ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «έχει αρχίσει να γίνεται διακριτό ένα ρεύμα αντίθεσης στην κυρίαρχη πολιτική που εκφράζεται αυτή τη στιγμή με την κυβέρνηση της ΝΔ και τη σωρεία αντιλαϊκών μέτρων που έχει πάρει, εκφράζεται με αντίρρηση και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, και νομίζουμε πως θα συνεχιστεί στις ευρωεκλογές».

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχει «μια ανοδική πορεία του ΚΚΕ και αυτό οφείλεται στη δουλειά που κάνει το ΚΚΕ όχι μόνο τον ένα ή τους δύο μήνες προεκλογικά, αλλά στο ότι ο κόσμος μας έβλεπε μπροστά στους καθημερινούς αγώνες για τα προβλήματά του».

Επισήμανε ακόμη πως το ΚΚΕ «έχει ριζική και κάθετη αντίθεση με αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν είναι των λαών αλλά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των λόμπι της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης και των πολέμων».

«Εμείς θέλουμε να είμαστε και εκεί που διαμορφώνονται και παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, ώστε και να τις γνωρίζουμε και να τις αποκαλύπτουμε και να προετοιμάζουμε τον ελληνικό λαό για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα και να οργανώσουμε την πάλη» είπε.

Συμπλήρωσε πως «μαζί με άλλα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που συνεργαζόμαστε, λέμε ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί».

Για την ακροδεξιά υπογράμμισε πως «χρησιμοποιείται ως “μπαμπούλας”», προσθέτοντας πως «τα ακροδεξιά, τα φασιστικά κόμματα, είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος, το οποίο τους δημιουργεί, τους αμολάει και μετά τους μαζεύει».

«Η Μελόνι που ήταν ο “μπαμπούλας” και ενώθηκαν όλοι – φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, αριστεροί – για να μη βγει η Μελόνι ή στη Γαλλία που ενώθηκαν για να μη βγει η Λεπέν και να βγει ο Μακρόν, αλλά ο ο Μακρόν ακολουθεί τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές με την Μελόνι».

«Ο μόνος γνήσιος αντίπαλος της ακροδεξιάς και του φασισμού είναι το ΚΚΕ. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είναι αυτοί που θα αναδείξουν τις συμφωνίες και τις συμμαχίες που κάνουν κάτω από το τραπέζι οι ακροδεξιοί με τους κεντροδεξιούς, τους κεντροαριστερούς και τους δήθεν σοσιαλδημοκράτες» υπογράμμισε.

Για την ακρίβεια τόνισε πως «δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να ζήσει με αυτούς τους μισθούς και τις συντάξεις, πρέπει να πάνε πάρα πολύ ψηλά».

Συμπλήρωσε πως μαζί με την αύξηση μισθών και συντάξεων είναι αναγκαία η λήψη ταυτόχρονα απαραίτητων μέτρων όπως, για παράδειγμα, η κατάργηση των έμμεσων φόρων, και η κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο «ντόμινο» των αιτιών της ακρίβειας

Υπογράμμισε ακόμη πως «η Συνθήκη του Μάαστριχτ έχει λιανίσει τον εργαζόμενο λαό με την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων».

Σχετικά με το «που θα βρεθούν χρήματα», επισήμανε, μεταξύ άλλων, «τα εκατομμύρια επί εκατομμυρίων που δίνονται στον Ζελένσκι, τα 500.000Euro που ξοδεύουμε καθημερινά για να βρίσκεται η φρεγάτα “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα σε μια αποστολή που δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, και τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές».

Για το «πόθεν έσχες» του κ. Κασσελάκη, επισήμανε πως «έπρεπε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε να είχε πει από που προέρχονται τα χρήματα που έχει».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως «αυτή η συζήτηση για το ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλο είναι αποκρουστική, την ώρα που ο άλλος μετράει και το ένα ευρώ για να πάει στο σούπερ μάρκετ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα Αριστερά: Το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άκης Σκέρτσος από Έβρο: «Έχουν μειωθεί πολύ σημαντικά οι παράτυπες μεταναστευτικές ροές»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης