40.000 ειδοποιητήρια σε οφειλέτες του δήμου Καλαμάτας – Ακόμα και 300% οι προσαυξήσεις

Το ζήτημα ανείσπρακτων οφειλών προηγούμενων ετών απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε γνωστό ότι έχουν σταλεί δεκάδες χιλιάδες ειδοποιητήρια σε οφειλέτες.

Το εν λόγω ζήτημα τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην περιοχή των Αρφαρών, όπου εστάλησαν λογαριασμοί νερού με χρέη από το 2010.

Απαντώντας σε ερωτήματα των μειοψηφιών η αρμόδια αντιδήμαρχος, Π. Κουμάντου, τόνισε ότι «ως οφείλει» ο δήμος Καλαμάτας είναι σε διαδικασία είσπραξης ανείσπρακτων οφειλών προηγούμενων ετών, γνωστοποίησε ότι έχουν σταλεί ανάλογα ειδοποιητήρια σε περίπου 40.000 οφειλέτες του δήμου Καλαμάτας, ενώ επιβεβαίωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι προσαυξήσεις φτάνουν το 200 και 300%.

Σημειώνεται ότι, όπως παραδέχθηκε η κα Κουμάντου, κατά τη διαδικασία αποστολής των ειδοποιητηρίων δεν είναι εφικτή η ταυτοποίηση των προσώπων, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις τα ειδοποιητήρια να αφορούν ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή.

Λύση εντός του καλοκαιριού, αλλιώς δεσμεύσεις

Η κα Κουμάντου έκανε γνωστό ότι έχει ζητηθεί να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει ρύθμιση του ζητήματος με την πληρωμή του κεφαλαίου του χρέους και διαγραφή των προσαυξήσεων. Η αντιδήμαρχος Οικονομικών σημείωσε ότι πρέπει εντός του καλοκαιριού να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, αλλιώς ο δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει σε δεσμεύσεις ΑΦΜ και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, όπως προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο.

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ορίζει τις υποχρεώσεις των δήμων και προσέθεσε ότι αν δεν σταλούν ειδοποιητήρια συντελείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Όσον αφορά στην ουσία του ζητήματος και την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι η μοναδική λύση, δεδομένου ότι η επαναφορά ρύθμισης 100 δόσεων δεν είναι εύκολο να προχωρήσει, είναι η εξόφληση του χρέους με ταυτόχρονη διαγραφή των προσαυξήσεων. Ο δήμαρχος Καλαμάτας προσέθεσε ότι το ζήτημα έχει τεθεί ήδη στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ υπογράμμισε ότι σχετικό θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, στην οποία ο κ. Βασιλόπουλος είναι πρόεδρος.

Αρφαρά

Όσον αφορά στις αντιδράσεις που έχουν ανακύψει στην περιοχή των Αρφαρών ο αντιδήμαρχος Υποδομών και πρώην δήμαρχος Αρφαρών, Ανδρέας Καραγιάννης, παραδέχθηκε ότι για χρέη, που φτάνουν πίσω στο 2010, δεν υπήρξε ενημέρωση των οφειλετών τα επόμενα χρόνια, ενώ σημείωσε ότι στην περιοχή υπάρχει ένα 20% που είναι κακοπληρωτές εκ πεποιθήσεως.

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΚΤ: Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται η πρώτη μείωση επιτοκίων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύλληψη 52χρονου: Διέθετε λάδι αμφιβόλου ποιότητας το οποίο διαφήμιζε ως «εξαιρετικά παρθένο»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η ριζική ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (11/6) ο δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού

Δείτε επίσης