Το κόμμα του ‘Ορμπαν ήρθε πρώτο στην Ουγγαρία παρά την απώλεια της δύναμής του

10 Ιουνίου 2024

Το κόμμα του Ούγγρου εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ ‘Ορμπαν, που είχε χαρακτηρίσει “ιστορικές” τις ευρωεκλογές, ήρθε πρώτο την Κυριακή καταγράφοντας ωστόσο σαφή πτώση, σύμφωνα με μερικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Το κόμμα του, το Fidesz, έλαβε περισσότερο από το 43% των ψήφων, με καταμετρημένο το 60% των ψηφοδελτίων, σε σχέση με 52,2% που είχε λάβει στις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2019.

Μπορεί να είναι η χειρότερη επίδοση του Fidesz μετά την επάνοδο του ‘Ορμπαν στην ηγεσία της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης το 2010.

Ο 61 ετών ‘Ορμπαν που παραμένει ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στις Βρυξέλλες και έχει σχέσεις με τη Μόσχα, ενέτεινε τις επιθέσεις κατά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τα ότι παρασύρουν τις χώρες μέλη σε έναν “παγκόσμιο πόλεμο”.

Στο τέλος των εκλογών αυτών, ο ‘Ορμπαν ελπίζει σε μια αναδιαμόρφωση του Ευρωκοινοβουλίου με τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας υπέρ της εθνικής κυριαρχίας.

Στις εκλογές αυτές υπήρξε ρεκόρ συμμετοχής άνω του 56%.

Συνολικά σχεδόν 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν 21 ευρωβουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ευρωεκλογές-Σκανδιναβία: Άνοδος της αριστεράς και των οικολόγων – Πτώση της ακροδεξιάς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ευρωεκλογές-Ισπανία: Η δεξιά επικράτησε – Πλήγμα για τους Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Σάντσεθ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία – Οποιαδήποτε χρήση άλλου ονόματος αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος, επισημαίνει ο απερχόμενος ΥΠΕΞ Μπουγιάρ Οσμάνι

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, επισήμανε σήμερα πως το συνταγματικό όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και οποιαδήποτε

Δείτε επίσης