Δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η ριζική ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (11/6) ο δήμος Καλαμάτας.

Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού 365.700 ευρώ, που εκτελέστηκε από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Στο σχολικό κτήριο, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, έγιναν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κελύφους του κτιρίου με αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας, θερμοϋγρομόνωση της οροφής, αντικατάσταση λέβητα και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ενώ απομένει η αντικατάσταση του φωτισμού με led φώτα, και η εγκατάσταση  νέων κλιματιστικών.

Στο σχολικό κτήριο πραγματοποίησαν την Τρίτη αυτοψία ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νέων Έργων, Βασίλη Κουτραφούρη, την πρόεδρο της Κοινότητας Βέργας, Άρτεμις Κότση, και τις δημοτικές συμβούλους, Ουρανία Κότση και Γεωργία Καμπουγέρη.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών στον προβλεπόμενο χρόνο και για το αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου.

«Στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα έχουμε χρέος να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές μας, τα σχολικά μας κτήρια, εξασφαλίζοντας σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης και σχολικού περιβάλλοντος και πετυχαίνοντας τον στόχο της εξοικονόμησης ενέργειας. Το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας, ήταν ένα ταλαιπωρημένο σχολείο. Πλέον, εκσυγχρονίστηκε ενεργειακά, παρέχοντας στο εξής τα μέγιστα στους μαθητές και τις μαθήτριές του. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες αναβάθμισης των υποδομών της πόλης μας. Και σε αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να υπογραμμίσω για ακόμα μια φορά, σημαντική είναι η συνδρομή από τις Κτιριακές Υποδομές, του Προέδρου Τίμου Κατσίπου και του Μεσσήνιου Διευθύνοντα Συμβούλου Θανάση Γιάνναρη», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση δεν κατάλαβε τίποτα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δείτε επίσης