«Αποκλεισμένη» η Μεσσηνία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: 5 χρόνια εκτός κυβέρνησης οι «γαλάζιοι» βουλευτές του Νομού

13 Ιουνίου 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αξιοποιήσει κανέναν βουλευτή του Νομού, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία στη Μεσσηνία, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, καταγράφει υψηλά ποσοστά.

Προ των πυλών είναι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, μετά το κακό για τη Νέα Δημοκρατία αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Ήδη, πολλά δημοσιεύματα αναφέρονται σε ονόματα υπουργών και υφυπουργών που φεύγουν, αλλά και σε ονόματα βουλευτών που αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Μεσσηνία

Το ερώτημα για τη Μεσσηνία, σχετικά με τον επερχόμενο ανασχηματισμό, είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει έναν από τους βουλευτές του Νομού για το κυβερνητικό σχήμα, αν μετά από 5 χρόνια που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας εμπιστευτεί έναν από τους «γαλάζιους» βουλευτές της Μεσσηνίας.

Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο του 2019, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε την πρώτη του εκλογική αναμέτρηση, έως σήμερα, κανένας βουλευτής του Νομού δεν έχει κληθεί να αναλάβει κυβερνητική θέση.

Ο ιδιότυπος και ανεξήγητος αποκλεισμός των βουλευτών της Μεσσηνίας από το κυβερνητικό σχήμα ήδη έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο Πρωθυπουργός φαίνεται να αγνοεί μια περιοχή, η οποία έχει κρατήσει όρθια τη ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι σε 4 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, τρεις βουλευτικές και μια για την ευρωβουλή, η ΝΔ στη Μεσσηνία λαμβάνει ποσοστά πάνω από το πανελλαδικό της ποσοστό.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2019 η ΝΔ έλαβε πανελλαδικά 39,8% και στη Μεσσηνία έλαβε 44,3%. Τον Μάϊο του 2023 η ΝΔ έλαβε 40,7% και 44,2% στη Μεσσηνία. Τον Ιούνιο του 2023 η ΝΔ έλαβε 40,5% πανελλαδικά και 43,7% στη Μεσσηνία. Ακόμα και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, που η ΝΔ έλαβε 28,3%, στη Μεσσηνία έφτασε το 30%.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Μεσσηνία – Ζητά από τη Νέα Αριστερά την επιστροφή των βουλευτικών εδρών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οικονομία και υγεία στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: Υποσχέσεις για περισσότερες κάμερες και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων

Επέκταση των καμερών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η λειτουργία του κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου, το οποίο θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση της Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς

Ομιλία Σαμαρά: Σταθερά στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού ο Μ. Χρυσομάλλης – Αμήχανα «παρών» ο Π. Μαντάς – «Πλάτη» Γ. Λαμπρόπουλου στους πολιτικούς ευεργέτες του

Ξεχωριστή πολιτική σημειολογία έχει η στάση που επέλεξαν να κρατήσουν, έναντί δύο πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών του κόμματός τους, οι βουλευτές Μεσσηνίας

Δείτε επίσης